Dvadeset šest godina od prve epizode "Prijatelja" 1

Pre tačno 26 godina, 22. septembra 1994, emitovana je prva epizoda serije Prijatelji. Nakon 10 godina snimanja i isto toliko sezona pala je poslednja klapa, a 6. maja 2004. objavljena je poslednja epizoda.

Direktor serije Dćejm Burovs imao je dobar osećaj pred početak emitovanja pa je odlučio da šest glavnih glumaca odvede u Las Vegas. Pred polazak im je rekao, “ovo je vaše poslednje putovanje kao anonimci, kada serija počne više nigde nećete moći da kročite bez horde obožavalaca”. Tako je i bilo.

Niko nije očekivao ovakav uspeh serije, a najmanje Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisa Kudrou, Met Leblank, Metju Peri i Dejvid Švimer koji su tumačili glavne uloge, dobro poznatih Rejčel, Fibi, Džoija, Čendlera, Rosa i Monike.

Serija je imala milione obožavalaca širom sveta, kako nekada tako i danas, ali sigurno da su posebnu čar osetili oni koji su imali sreće da budu među 300 onih koji su prisustvovali snimanju serije. Glumci kažu da je to bila dobra ideja jer su odmah mogli da vide rekacije, da li fore prolaze i šta bi eventualno menjali.

Tokom prve sezone svako je zarađivao oko 22.000 dolara po epizodi, da bi se početkom druge sezone stvari promenile. Kako su bili nejednako plaćeni 1997. glumci su odbili da nastave snimanje. Ovo je bio veliki šok za javnost, ali je urodio plodom, jer su se izborili da svako zarađuje po 100.000 dolara po epizodi. Do poslednje sezone glumci su dobijali čak milion dolara po epizodi.

Svake nedelje par minuta pre početka snimanje, glumci su imali svoje zajedničke rituale. „Okupili bismo se u mali krug, zagrlili i poželeli jedno drugom uspešno snimanje“, to su bili njihovi najznačajniji trenuci. „Ali kada smo to izgovorili poslednji put bilo je jako teško i emotivno jer smo znali da više neće biti našeg malog kruga“, rekao je Dejvid Švimer.

Ponovno ujedinjenje – 2015. Kortni Koks gostujući u jednom šou programu na pitanje o mogućem ujedinjenju rekla je – „to se neće dogoditi“.

Nažalost delić emisije Džimija Kimela je najpribližnije što ćemo videti o ujedinjenju Prijatelja za sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari