Džud Lou otkrio za čime najviše žali sada kada je "star i počinje da ćelavi" 1Foto: JN/Landmark Media / Newscom / Profimedia

Džud Lou je u novom intervjuu za časopis DuFour otkrio za čime najviše žali sada kada je „star i počinje ćelaviti“.

Dobitnik nagrade BAFTA rekao je da je na početku svoje glumačke karijere odbijao uloge koje su bile rezervisane za zgodne mlade glumce, jer nije hteo raditi ono što svi očekuju od njega. Ali, da može da se vrati u prošlost, ne bi učinio isto, piše Index.hr 

Iako je povremeno pristajao na filmove kao što su Talentovan gospodin Ripli (The Talented Mr Ripley) i Ljubav i praznici (The Holiday), u kojima je glumio atraktivne muškarce, Lou je rekao da su ga više privlačile nekonvencionalne uloge.

Recimo, u filmu Gataka iz 1997. godine glumio je bivšeg sportistu i invalida koji živi u društvu opsednutim eugenikom, dok je u filmu Ponoć u vrtu dobra i zla glumio seksualnog radnika kojeg ubije njegov partner.

„Imam osećaj da nikada nisam igrao na kartu zgodnog glumca kada sam bio mlađi, iako su postojale uloge za koje je bila potrebna atraktivna energija“, objasnio je Džud Lou.

„U ranim dvadesetim igrao sam protiv svog izgleda, a sada, kada sam star i ćelavim, žao mi je što nisam igrao na tu kartu“, dodao je.

Njegov najnoviji film je istorijska drama „Firebrand“, koja prikazuje vezu između Henrija VIII. (Lou) i njegove posljednje žene Katarine Par (Alisija Vikander).

Lou je morao da prođe kroz značajnu fizičku transformaciju kako bi otelotvorio starog i bolesnog engleskog kralja. Iako mu je žao što u mladosti nije glumio atraktivnije likove, izjavio je da mu je bilo zabavno da glumi osobu koja nije fizički atraktivna.

Za potrebe snimanja morao je da nosi teški kostim iz kojeg nije izlazio ceo dan kako bi se što bolje uživeo u ulogu Henrija VIII. Osim toga, nosio je i parfem koji je imao miris krvi, izmeta i znoja, jer je pročitao da je engleski kralj smrdeo pred kraj svog života jer je imao ranu na jednoj nozi koja je počela da mu trune a zadobio ju je posle nezgode u dvoboju.

„Pročitao sam nekoliko izveštaja u kojima je pisalo da ste Henrijev smrad mogli osetiti čak i kada ste se nalazili tri sobe dalje. Noga mu je počela jako trunuti. To je prikrivao ružinim uljem“, otkrio je glumac.
Film Firebrand imao je premijeru na Filmskom festivalu u Kanu prošle godine, a ove godine biće prikazan u odabranim bioskopima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari