Exit: HEMI raspisao konkurs namenjen preduzetnicima i profesionalcima iz muzičke industrije 1Foto: Promo

Centar za razmenu muzičkih inovacija (HEMI) objavio je svoj prvi program poslovne inkubacije za profesionalce, samozaposlene ili mala i srednja preduzeća u muzičkoj industriji, za profesionalce koji nude održivo rešenje za sektor muzike, kao i za preduzetnike koji pripremaju novu uslugu, proizvod ili kompaniju koja je vezana za muzičku industriju, saopštio je danas Exit.

HEMI, čiji je jedan od partnera Fondacija Exit, izabranim projektima, startapovima i malim i srednjim preduzeća nudi individualni mentorski rad, specijalizovane radionice.

HEMI nudi i pristup muzičkim tržištima Centralne i Jugoistočne Evrope, pristup dogadjajima za predstavljanje ideja i umrežavanje, akreditacije za muzičke konferencije i showcase festivale HEMI partnera, udruživanje sa ključnim akterima iz industrije radi razvoja sinergije, kao i stipendije za ukupno šest projekata/kompanija.

Rok za prijavu na konkurs je 10. april 2022.

Prijave su moguće putem linka hemimusichub.com/hemi-incubator-2022-open-call/.

Kompanije koje se prijave moraju biti registrovane u jednoj od devet HEMI zemalja – Češkoj, Estoniji, Grčkoj, Madjarskoj, Severnoj Makedoniji, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Sloveniji, a kandidati državljani devet HEMI država, koji žive bilo gde u Evropskoj uniji, Velikoj Britaniji i zemljama EFTA-e.

HEMI Inkubator je nova hibridna šema obuke podeljena u dva toka – „šestomesečni inkubacioni program“, namenjen za 10 startapova/MSP velikog potencijala, koji nude održiva rešenja u muzičkom sektoru i žele da razviju postojeći biznis i prošire svoje tržište, i „tromesečni program ubrzanja“, namenjen za 20 preduzetnika koji imaju poslovnu ideju/projekat i potrebna im je podrška da taj projekat pretvore u proizvod ili uslugu koja je u vezi sa muzičkom industrijom.

Centar za razmenu muzičke inovacije (HEMI) je inicijativa 10 muzičkih organizacija iz Centralne i Jugoistočne Evrope, koju sufinansira program Evropske unije Kreativna Evropa. Cilj te inicijative je razvijanje inovativnih poslovnih modela, koprodukcija i kopromocija novih dogadjaja/proizvoda, stvaranje inkubatora za muzičke profesionalce i podrška izvodjačima da zadovolje trenutne potrebe
tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari