Bez zvaničnog objašnjenja za zabranu Bregoviću da uđe u Moldaviju 1Foto: A.K./ATAImages

Danas, 20. avgusta, bosanskohercegovački pevač Goran Bregović trebalo je da nastupi na Guitar Music Festivalu koji se održava u moldavskom istorijskom i arheološkom kompleksu Orheiul Vechi, piše Diez.md.

Organizatori festivala saopštili su da Bregovićev bend neće moći da prisustvuje festivalu iz razloga što im nije dozvoljen ulazak u Republiku Moldaviju, iako je već sleteo na Međunarodni aerodrom u Kišinjevu.

– Sa žaljenjem vas obaveštavamo da bend Goran Bregović neće moći da prisustvuje planiranom koncertu večeras, iz razloga van kontrole organizatora festivala ili umetnika. Nažalost, nije im bilo dozvoljeno da uđu u Republiku Moldaviju, iako su već sleteli na međunarodni aerodrom u Kišinjevu. Izvinjavamo se zbog nastale situacije i neprijatnosti, ali vas i danas čekamo na festivalu gde ćemo se pobrinuti da se lepo provedete sa ostalim umetnicima koje toliko čekate. Podsećamo da nas na bini čekaju Misha Grossu Band, Moonlight Breakfast, Vali Boghean Band i pobednici Evrovizije 2022 – Kaluš orkestar – izjavili su organizatori.

Bregovićeva reakcija

Pored zvanične izjave organizatora festivala, portal je preneo i Bregovićevu reakciju. Muzičar se izvinio „moldavskim prijateljima“ i kazao da nema zvaničnog objašnjenja zbog koga nije mogao da uđe u njihovu zemlju.

– Dragi moji moldavski prijatelji! Izvinjavam se što danas ne mogu da nastupim na Guitar Music Festivalu. Bili smo veoma razočarani kada nam nije dozvoljeno da uđemo u Republiku Moldaviju na aerodromu u Kišinjevu, bez ikakvog zvaničnog objašnjenja. Imao sam brojne turneje sa svojim muzičarima širom Evrope i nikada nigde nisam nailazio na poteškoće. Zaista mi se sviđa vaša zemlja i zadovoljstvo mi je da se odazovem prilici da nastupim u Moldaviji, posebno na tako živopisnom i jedinstvenom festivalu kao što je ovaj. Veoma mi je žao što sam ovog puta bio uskraćen za radost i zadovoljstvo da se pojavim pred vama. Ali mogu da vas uverim da ćemo zajedno sa mojim timom pokušati da se postaramo da moj nastup u Moldaviji sledeći put ne naiđe na prepreke – kazao je Bregović, a prenosi Diez.md.

Oni su napomenuli da će na glavnoj bini manifestacije nastupiti pobednici Pesme Evrovizije 2022, Kaluš orkestar iz Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari