Vučić o zabrani ulaska Goranu Bregoviću u Moldaviju: Ne mogu da verujem da neke države tako reaguju 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKO

Nakon što je Goran Bregović vraćen sa moldavske granice pred nastup u mestu Stari Orhej, objavljeno je da je to zbog njegovih proruskih stavova i podrške aneksiji Krima, a sada je to prokomentarisao i Aleksandar Vučić.

Naime, srpski predsednik je danas govorio u Atini nakon sastanka sa predsednikom Ukrajine i o ovoj zabrani, piše Nova.rs.

„Nisam imao prilike da duže razgovaram sa gospođom Sandu, da razgovaram o zabrani ulaska za neke građane Srbije, uz vrlo čudne razloge. Kada sam video da nekom u moldavskoj javnosti smeta kada Bregović peva pesmu pod nazivom ‘Kalašnjikov’, onda stanete i pitate se šta je ljudi ovo. Onda razumete da su to takve gluposti koje dolaze s društvenih mreža, ne mogu da verujem da neke države tako reaguju“, rekao je Vučić.

Organizatori Guitar Music Festivala koji se održava u Moldaviji saopštili su da Bregoviću nije dozvoljen ulazak u zemlju, iako je već sleteo na aerodrom u Kišinjevu.

Bregović se izvinio publici što neće moći da nastupi, jer mu na aerodromu u Kišinjevu, bez obrazloženja, nije bio dozvoljen ulazak u zemlju.

„Sa svim svojim muzičarima gostujem po celoj Evropi i nikada nigde nije bilo problema. Volim vašu zemlju mnogo i uživam u svakoj prilici da nastupim u Moldaviji, posebno na ovako živopisnom i jedinstvenom festivalu. Veoma mi je žao što sam bio uskraćen za radost i zadovoljstvo pojavljivanja ovog puta pred vama“, naveo je Bregović u saopštenju objavljenom na sajtu organizatora festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari