Izašla je “Crocadillaz”- nova pesma Gorillaz sa Deluxe izdanja albuma, na kojoj gostuju De La Soul 1Foto: EPA-EFE/BALAZS MOHAI HUNGARY OUT

Gorillaz su objavili novu pesmu “Crocadillaz” koja se nalazi na “Cracker Island (Deluxe)”, poslednjoj verziji novog albuma benda, na kojoj gostuju De La Soul, kao i pevačica Dawn Penn.

Kako Muzika.hr podseća, De La Soul su gostovali još na “Feel Good, Inc”, a “Crocodillaz” je utoliko posebnija jer na njoj učestvuje i nedavno preminuli član De La Soul sastava Trugoy the Dove, koji je osvojio Gremija za saradnju sa Gorillaz na njihovom hitu “Feel Good Inc” iz 2005. godine.

Deluxe izdanje, objavljeno samo nekoliko dana nakon prve verzije albuma i ponovno je okupilo Gorillaz i saradnike koji su bili prisutni na nekim od njihovih najpopularnijih pesama, prenosi pomenuti muzički portal.

Muzika.hr. podseća da je Del The Funky Homosapian repovao na debitantskom singlu benda “Clint Eastwood”, a sada se pojavljuje na pesmi “Captain Chicken”. Treća nova saradnja, dodaju oni, uključuje MC Bin Ladena na “Controllah”.

Kako piše Balkanrock, Gorillaz se na novom albumu mogu pohvaliti plejadom jakih aktera sa globalne muzičke pozornice, koji su sarađivali sa njima na „Cracker Island“ albumu,  uključujući dežurne neo-psihodeličare, Tame Impala, singer-songwriter miljenicu Stevie Nicks, alt. rockera Becka, koji je sa bendom sarađivao još na poslednjem albumu, kao i pravu poslasticu za hip-hop glave – Bootie Browna, jednog od osnivača čuvenog boom bap sastava, The Pharcyde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari