Iznenadili publiku i kritiku: The National objavio novi album 1foto: Graham MacIndoe

The National je danas (18.09.) objavio album iznenađenja, svoje drugo ovogodišnje studijsko izdanje pod naslovom „Laugh Track“.

Bend ga je premijerno najavio u petak uveče (15.09.), tokom nastupa na svom Homecoming Festivalu u rodnom Sinsinatiju (Cincinnati).

Dvanaest novih pesama nastale su u vreme istih studijskih sesija kao i pesme sa njihova devetog studijskog albuma „First Two Pages of Frankenstein“, objavljenog u aprilu ove godine, za izdavačku kuću 4AD. Ovom prilikom, bend je potvrdio i dodatne datume američke turneje ove jeseni, kao i australijske nastupe na proleće 2024. godine, uz podršku dugogodišnjih prijatelja Fleet Foxes.

Iznenadili publiku i kritiku: The National objavio novi album 2
Foto: Omot

“Činilo se kao da je priča već ispričana. To je bila posebna stvar, ali istovremeno se činila povezanim s onim što smo radili. To je bio i deo logike za snimanje još jedne ploče – dajmo pesmi ‘Weird Goodbyes’ sopstveni dom.” – kaže Aaron Dessner.

„Laugh Track“ je njihov najslobodniji album u posljednji nekoliko godina, nastao svesrdnim zajedničkim trudom i angažmanom. Ako je „FTPOF“ predstavljao ponovnu izgradnju poverenja među članovima grupe, nakon više od 20 godina zajedničkog rada, živahni, istraživački „Laugh Track“ proizvod je te vere i nova izjava buduće namere. Uživajući u dopuštenju da radikalno unapredi svoj kreativni proces, The National je izbrusio većinu ovog materijala u nastupima uživo na ovogodišnjoj turneji i snimio te osnažene verzije na improvizovanim sesijama u studiju Flora Recording & Playback producenta Tuckera Martinea u Portlandu. Gotovo osmominutna završna stvar ‘Smoke Detector’ snimljena je u junu ove godine tokom tonske probe koncerta u Vancouveru, dovršavajući tako opus koji je pun spontanosti i vintage rock energije, a koja savršeno nadopunjuje pesme sa njegovog introspektivnijeg prethodnika.

Na albumu „Laugh Track“ su i gostuju Phoebe Bridgers i Rosanne Cash, a tu je takođe i pesma “Weird Goodbyes’s” radjena u saradnji sa Bon Iverom, objavljena kao samostalni singl u avgustu 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari