Na predstojećem regionalnom muzičkom festivalu Trenchtown, koji će se održati od 30. aprila do 2. maja u prelepoj prirodnoj oazi – Etno kampu nadomak Palića, nastupiće Jinx, Eva Braun i bugarski rege sastav Roots Rocket.

Najistaknutiji regionalni predstavnici sofisticiranog i inteligentnog retro popa – Jinx iz Zagreba nastupiće trećeg festivalskog dana, 2. maja na Velikoj bini Trenchtown festivala. Mnogoljudni, šaroliki i duhoviti Jinx, predvođeni pevačicom Yayom (Jadranka Ivaniš) i gitaristom Coco Mosquitom (Goran Muratović), osnovani su 1993. godine u Zagrebu, a 1995. objavljuju samostalno prvi album „Sextasy“ na engleskom jeziku. Kao izuzetno koncertno aktivan bend, po brojnim zagrebačkim klubovima stiču kultni status. Njihov poslednji album „Diksilend“ (2010) Coco je opisao kao „soundtrack za vrijeme depresije i prohibicije.

Jedan od najznačajnijih domaćih pop-rock sastava Eva Braun, koji je prošle godine imao trijumfalni povratak na scenu albumom „Playback“, nastupiće na Velikoj bini Trenchtown festivala prvog dana, 30. aprila. Bend Eva Braun je osnovan 1990. u Bečeju, a prvi album „Prisluškivanja“ objavljuju 1992. godine. Eva Braun 2001. godine prestaje privremeno sa radom. Singl „Istra“ je u maju prošle godine najavio povratnički album Eve Braun „Playback“, koji se posle desetogodišnje pauze benda u junu 2011. pojavio u izdanju kuće Odličan hrčak, kao i na sajtu Exitmusic.tv, gde je dostupan za besplatno preuzimanje.

Trećeg festivalskog dana imaćemo priliku da prvi put na festivalu čujemo i jedan bugarski rege bend – Roots Rocket je devetočlani vokalno instrumentalni sastav iz Sofije, čiji se muzički stil može okarakterisati kao kombinacija roots regea, new roots-a, hiphopa i soula. Bend je nasledio nekadašnji Root Souljah, prvi bugarski roots rege bend. Danas, oni predstavljaju nezavisnu etiketu Roots Rocket iz Sofije, putem koje nastoje da održe i dodatno unaprede kvalitet rege zvuka u Bugarskoj, ali i van nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari