Kragujevac: Obeležene tri decenije rada grupe „Agata” 1Foto: Z.S.M.

Baš na jučerašnji dan, pre 30 godina, u nekada popularnom kragujevačkom Klubu „Sinema” rok grupa „Agata” je imala svoj prvi koncert. A, na svoj rođendan bend je juče u kragujevačkom Domu omladine promovisao novi singl „Made in Kragujevac” sa budućeg albuma.

– Taj datum se uzima za zvaničan početak rada grupe koja je obeležila istoriju popularne muzike Kragujevca, Srbije i ondašnje zajedničke države – istakao je Vladimir Paunović, moderator jučerašnje promocije „Agatinog” novog singla u kragujevačkog Domu omladine.

Novi projekat „Agate”, po Paunoviću „u ovim turbulentnim vremenima” umrežen je sa Gradom Kragujevcom, jer će Ustanova kulture Dom omladine biti izdavač njihovog novog albuma.

I baš u Domu omladine, u čijoj bi izdavačkoj kući trebao da izađe „Agatin” novi album, do kraja aprila naredne godine promovisan je singl „Made in Kragujevac”, koji po Mihajlu Ignjatoviću, lideru benda, „nije još završeni spot već, za sada video informacije”.

Ignjatović je ume grupe potpisao ugovor o saradnji i izdavanju albuma sa Nebojšom Jakovljevićem, direktorom Doma omladine.

– Za nas je ovo čast jer je „Agata” bend i brend koji u Kragujevcu traje već trideset godina i njen novi album, koji ćemo objaviti do aprila naredne godine, je kragujevačka, ali, istovremeno, i univerzalna priča – istakao je Jakovljević.

Kragujevac: Obeležene tri decenije rada grupe „Agata” 2
Potpisivanje ugovora o izdavanju novog albua Ignjatović i Jakovljević Foto: Z.S.M.

Mihajlo Ignjatović napomenuo je da je „Agata” imala dugogodišnju i dobru saradnju sa izdavačkom kućom PGP RTS, ali da su došla nova vremena i da oni sada, kao i brojni mladi bendovi pre njih, snimaju za Dom omladine.

– Sem nas, tu je i legendarni pank bend „KBO” koji, takođe, snima za ovu izdavačku kuću. Internet i društvene mreže doprinele su da se sada sve drugačije snima, realizuje, kao i ideje autora, muzičara i umetnika brže dospeju do slušalaca – zaključio je Ignjatović.

Potom su sa video bima i razglasa odjeknuli prepoznatljivi gitarski rifovi i stihovi „Ne odlazim iz ovog grada” sa „Agatinog” novog singla „Made in Kragujevac”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari