Decembar ne mora da bude tmuran, kišovit i hladan – uz odličnu muziku talentovane Lane del Rej, koju vam MTV ovog meseca predstavlja kao Push izvođača, sve može da da bude vedrije i veselije. MTV Push mladim i perspektivnim muzičarima i grupama pruža maksimalnu podršku kako bi se publika na što bolji način upoznala sa njima i njihovom muzikom.

 Svakog meseca po jedan odabrani muzičar ili grupa predstavi se MTV publici širom sveta – decembar je rezervisan upravo za Lanu del Rej, koja se sa svojim spotom za singl „Video Games“ proslavila i pre nego što je zvanično izašao njen debitantski album, koji je najavljen za početak naredne godine.

Lana del Rej sebe opisuje sebe kao „gangstersku verziju Nensi Sinatre“, a svoju muziku kao „Hollywood pop/sadcore“, što savršeno odgovara njenom imidžu tragične dive iz šezdesetih. Njen autorski spot za pesmu „Video Games“, koji je premijerno prikazan krajem oktobra na MTV-u, izazvao je veliku famu na Jutjubu. Tek što je dostigao pola miliona pregleda, video je zabranjen, ali i usprkos tome, ona je ušla na svetsku muzičku scenu u velikom stilu, rasprodavši koncert u Londonu za svega pola sata. Ponesena svojim simpatijama prema Dejvidu Linču, muzici iz crno belih filmova iz 50-ih, Coney Islandom, hip-hopom i slomljenim srcima, pesma „Video Games“ nastala je kao svojevrsni miks svega ovoga.

„Ima nešto lepo u svađi. Bilo kojoj svađi i osećaju boli koji ona donosi. Govorim o večnim ljubavima, onim koje vas obaraju s nogu, i o takvim pričama težim da pevam“, kaže mlada pevačica.

Ova 25-godišnja Amerikanka, nekad znana i kao Lizi Grant, odrasla je u mestu Lake Placid, na granici države Njujork i tu je počeo da se „zakuvava“ njen jedinstveni muzički ukus. Sa 18 godina ostvaruje svoj san i seli se u grad Njujork.

„Još od malena sam znala da ću se preseliti u Njujork. Sve predstavlja zadovoljstvo ovde i sve moraš da voliš u ovom gradu. Svaki dan kad izađem kroz vrata svog stana shvatim da me Njujork nagrađuje za svu ljubav koju mu pružam“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari