„Ko je ubio Morisija?“ 1Foto: Mike Gray / Avalon / Profimedia

Britanski muzičar Morisi demantovao je navode da je Majli Sajrus tražila da uklone njen glas iz pesme „I am Veronica“ zbog njegovog političkog opredeljenja, rekavši da nije nikada bio „desno opredeljen“.

– Svestan sam da su smešni naslovi „Morisi je krajnje desno“ nedavno ponovo objavljeni na svim uobičajenim sajtovima za tračeve. Uveren sam da je to zbog toga što Majli Sajrus želi da bude uklonjena iz „I am Veronica“, i odjednom vrlo zastarelo ponavljanje rečenica poput „Ovo je zbog Morisijevih političkih stavova“ oduševljava one za koje sam ja knjiga koju ni pod kojim uslovima ne mogu prestati da čitaju – napisao je Morisi na svom oficijalnom sajtu, a prenosi Nova.rs.

Za te „tračeve“ optužio je „lešinare kulture otkazivanja“.

– Ne možete iz godine u godinu stalno ponavljati isto „ne treba ga slušati“, jer pokazujete opsesiju kojom podstičete druge. Potajno sam se nadao da će veličanstvena korist od otkazivanja biti to što više nikada neću dobiti lošu recenziju, jer čak i da mi daju još jednu, tako predvidljivu lošu recenziju, to potvrđuje da ipak nisam otkazan. Ali, poništeni lešinari pišu samo u naslovima; ne odgovaraju na pitanja; njihove strelice ciljaju samo na nadahnutu elitu. Lešinari su obično glavni eksponenti mržnje i uznemiravanja koje sami definišu kao opravdanje za otkazivanje drugih – izričit je muzičar.

Smatra da „lešinari napadaju samo one na koje su najljubomorniji“.

– Neće ti oprostiti što si živ, ali neće se suočiti sa tobom licem u lice jer bi bili primorani da te pogledaju u oči… gde je istina bez reči. Što je najgore, nikada ne mogu da se izvine što su pogrešili. Ovo bi bilo gore od smrti. Pozvan sam u američke i britanske televizijske kuće da razgovaram o situaciji sa Majli, ali naravno, nema smisla. Iskreno, Majli je odustala iz razloga koji nemaju veze sa mnom, pošto je imala veliki sukob sa ključnom figurom u ‘krugu’. Ne mogu da iznosim detalje o privatnoj raspravi, jer… ona je ipak privatna – napisao je Morisi.

Istakao je da je Majli Sajrus znala sve o njemu kada je stigla u studio da otpeva „I Am Veronica“ pre skoro dve godine i da se dobrovoljno javila.

– Nisam joj tražio da se meša. Njen profesionalizam je bio zadivljujući, njen vokal je bio radost za slušanje. Svaki minut koji sam proveo sa Majli bio je pun ljubavi i zabave. Majli je došla u moj svet, nisam se usudio da ja idem prema njenom. Večno sam zahvalan i sada – objasnio je.

Kampanju za uništenje njegove karijere prvobitno su, kako je istakao, vodila četiri pojedinca u Britaniji, od kojih svaki ima istaknute pozicije na društvenim mrežama.

– U nekom trenutku, svako od njih je imao nadu u prijateljstvo sa mnom, a to se nije dogodilo. Njihov bes za pažnjom tada je dobio drugačiji tok. Žele neku vrstu pomena u Vikipediji, kao buduću ličnu referencu u pretrazi „Ko je ubio Morisija?“ Da, zapanjujuće, to je njihov cilj – naveo je pevač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari