Mountain music fest uvršten u stalne manifestacije od značaja za Valjevo 1Foto: Đorđe Đoković

 

Mountain music fest (MMF) uvršten je u stalne manifestacije u oblasti turizma od značaja za grad Valjevo, piše portal Kolubarske.rs.

U Odluci koju je usvojila Skupština grada navedeno je da je MMF muzički festival koji se od 2016. godine održava na Divčibarama te da doprinosi razvoju turizma valjevskog kraja, posebno Divčibara.

„Ovaj festival ima međunarodni karakter jer se, pored izvođača iz Srbije, angažuju i izvođači iz regiona. Pored muzičkog sadržaja festivala, organizuju se i dodatni sadržaji za decu i mlade. Posetioci su iz Srbije i inostranstva. Održavanje festivala utiče na razvoj turizma na Divčibarama i prepoznatljivosti Valjeva u širem regionu”, piše u Odluci koju prenose Kolubarske.

Prema ovoj Odluci, Mountain music fest će biti finansiran sa 2,5 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Mountain music fest je postao 13. stalna manifestacija od značaja za grad Valjevo, a manifesrtacije su u oblasti kulture, sporta, privrede i turizma. Najbrojnije su manifestacije u oblasti sporta – sedam.

Među stalnim manifestacijama su: Jazz fest, Letnja basket liga, Tešnjarske večeri, Memorijalna trke „Svetomir Djukić”, Novogodišnji turnir u malom fudbalu, Juniorski košarkaški turnir, Abro fest, Memorijalni šahovski turnir „Selimir Manojlović”, Memorijalni rukometni turnir „Nikola Jevremović Gužva”, Olimpijske seoske igare i Festival duvan čvaraka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari