Muzički vodič od 10. do 16. avgusta 1Foto: Belgrade Beer Fest

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

10. avgust – Repetitor

Nakon krcate bašte SKCa početkom juna ove godine, koncerata u Moskvi, Amsterdamu i turneje sa velikim Arcade Fire, Repetitor dolazi pred samo finale sezone na Beer Gardenu da isporuči svirku koja se može opisati sa svega dve reči: EKSPLOZIJA ENERGIJE!

Muzički vodič od 10. do 16. avgusta 2

Za nju će biti savršeno pripremljeni, budući da su na konstantnoj turneji već mesecima – što širom regiona, što širom Evrope.

U petak, 10. avgusta, na Beer Garden, u letnju baštu SubBeernog centra – na makišku stranu Ade Ciganlije.

11. avgust – The Bite

Muzički vodič od 10. do 16. avgusta 3

Kao bend koji se orijentisao na klupske svirke, THE BITE je svirao u mnogobrojnim klubovima širom Srbije. Iako najbolje zvuči na velikim binama, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan, i da ne treba bežati od „malih“ svirki. Od velikih festivala (EXIT, ŠUMADIJA FEST, METAL WAR FEST u Mađarskoj…), moto skupova (Mužlja, Crepaja…) preko raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koje staje jedva 50-ak posetilaca, THE BITE širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, jaku energiju, pesme sa pevljivim refrenima, i što je najbitnije – dobar provod.

Subota, 11. avgust u 20:00 – Dom omladine Beograda/Plato Milana Mladenovića

12. avgust – ISKAZ, FUSNOTE, STEREO BANANA, DISCIPLIN A KITSME, ZEMLJA GRUVA

Muzički vodič od 10. do 16. avgusta 4

Na pokretnoj bini/kamionu koji u 18.45 polazi sa platoa ispred Županije, nastupiće pančevački sastav ISKAZ. Muzika na točkovina podrazumeva povorku mladih koji peške, na biciklima, rolerima, skejtovima i drugim prevoznim sredstvima prate pokretnu binu ulicama Sombora.

Muzički vodič od 10. do 16. avgusta 5

Nakon pokretnog koncerta koji će se završiti na popularnom “Ćelavom” trgu, spektakl se seli u letnji kabare (prostor između Pozorišta i Biblioteke) gde će od 21 čas nastupiti sledeći izvođači: predstavnici somborske muzičke scene *FUSNOTE, beogradski pop sastav ZEMLJA GRUVA i energični niški dvojac STEREO BANANA, a hedlajner večeri je DISCIPLIN A KITSCHME.

13. avgust – Nesalomivi

Muzički vodič od 10. do 16. avgusta 6

Ovaj koncert je deo serijala low-noise bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, nastupom dvojca koji stoji iza projekta „The Untouchablues“ i rok sastava „Nesalomivi“: Aleksandar Đukić, bas & glas i Bojan Vulin, gitara & glas. Njihovi heroji su legendarni Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson… Svirka počinje od 21 čas.

14. avgust – Violina, LAJKÓ FÉLIX

Muzički vodič od 10. do 16. avgusta 7
Foto: Pixabay – Andreas Lischka

Često nazivan „đavoljim violinistom” ili „Paganinijem iz Vojvodine”, kada izađe na scenu i zasvira, pa bilo da je reč o violini ili citri, Feliks je sposoban da učini nemoguće i da odvede publiku u svet koji mogu da otvore i ponude samo najveći talenti. Nema potrebe za definisanjem stila njegove muzike jer je njegova muzika upravo nešto suprotno: ona izmiče svakom kalupu i granici, prihvatajući neobjašnjivo.

Novosadsko muzičko leto 2018. – Sinagoga, Jevrejska 9 od 21 čas.

15.- 19. avgust – Belgrade Beer Fest

Muzički vodič od 10. do 16. avgusta 8
Foto: Belgrade Beer Fest

Ove godine će po prvi put na tri bine biti održano 63 besplatna koncerta za pet dana tako da će posetioci uživati u ukupno 59 sati i 20 minuta muzičkog programa, koji će izvoditi oko 400 muzičara različitih žanrova i pravaca, što je apsolutni rekord festivala. Pored muzičkog programa, na više od 80 štandova u ponudi će biti i preko 300 različitih pivskih ukusa proizvođača iz celog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari