Nastup benda Sv. Pseta u nastavku treće sezone Balkanrock Sessions 1Foto: Angelina Kačunković

Instrumentalni lavež koji proizvode Aleksandar Obućina, Nemanja Ćirić i Miloš Đerković iz sastava Sv. Pseta (св. Псета) premijerno je emitovan na Balkanrock YouTube kanalu u ponedeljak, u nastavku treće sezone Balkanrock Sessions.

Sastav Sv. Pseta nosi naziv po dominikanskom redu monaha (Psi gospodnji). Oformljen je 2017. godine i činili su ga Aleksandar na gitari i neumorni Nemanja na bubnjevima. Za potrebe koncerta Na zidiću 2019. godine, od bratskog benda Gazorpazorp pozajmili su basistu Miloša i od tada bend nastupa kao instrumentalni trio.

Svoj album prvenac pod nazivom “Koliko samo tajni” objavljuju 2018. godine. Kako po zvuku, tako i po formi, ovo izdanje je nesvakidašnje instrumentalno iskustvo ispresecano isečcima radijskih voditelja i prožeto radijskim džinglovima.

Nazivi njihovih pesama su njihovi tekstovi, a prema rečima članova benda, kada bi se njihov instrumental preveo u reči, ključna reč bi bila – ljubav. Nastupi sastava Sv. Pseta nisu standardni i predvidivi već su performans u kojem se izliva energija, dočarava emocija i otkrivaju tajne.

Upravo takav nastup, uz zabavne odgovore na nesvakidašnja pitanja, očekuje vas na Balkanrock Sessions YouTube kanalu.

Naravno, tu nije kraj jer već 10. oktobra Šajzerbiterlemon nastupa sa novim albumom “Na dugačkim poljima”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari