Novi album Ljube Ninkovića "Hodač" u godini jubileja 1

Pred publikom je novi album LJube Ninkovića, a zajednički naziv za deset kompozicija je „Hodač“ (Multimedia Music), prenosi regionalni informativni portal Podunavlje.info i podseća da novi materijal izlazi u godini kada ovaj umetnik obeležava 50 godina rada.

“Ove godine obeležavam 50 godina bavljenja muzikom, od 1967. kada sam počeo ovde (Smederevo) sa Spuksima (The Spooks). To sam skoro ukapirao. Nisam u početku planirao da to bude tako, ali sam shvatio da se poklopilo savršeno sa izlaskom novog albuma”, izjavio je Ninković za Podunavlje.info. 

Zanimljivost koja prati ovaj album je da je nastajao gotovo deset godina. Na njemu su i dve stare kompozicije, iz opusa grupe „S vremena na vreme“, ali u sasvim novom ruhu. Tu je i „Smederevo spava“, koju su ljubitelji ove vrste muzike mogli da čuju i vide na Jutjubu i na nekim koncertima, no do sada nije bila zvanično objavljena. Još jedna pesma je imala svoje prethodno prikazivanje na Jutjubu,“Himna čistih reka” koju je LJuba komponovao, a koja je urađena za potrebe jedne ekološke akcije.

“Imam dve obrade, ’Moj svet’ i ’Vreme’, to sam još radio sa ’Tunelom’ (grupa sa Vladom Jankovićem Džetom).. Dosta ozbiljan album i produkcijski i po sadržaju, po tekstovima. Stavio sam ’Moj svet’ da malo ’povuče ’, ali je ceo album veoma ozbiljan, u smislu da svaka pesma ima priču, neku predistoriju. Počeo sam da radim ovaj album 2008. i to je neverovatno šta se meni izdešavalo. Bili smo snimili matrice, došli blizu kraja, pukne kompjuter. Ode u nepovrat, nije moglo da se vrati ništa. Imao sam neke back up-ove kod kuće na kompjuteru, pa onda opet u studio, pa nasnimavaj, nasnimavaj… Opet dođemo do kraja i samo je trebalo da ’bacimo ’ na dva kanala taj remiks, pukne ponovo. Znači, tri puta sam to radio iz početka i to je trajalo. Evo, od 2008, tek sam sad završio. To se oteglo, radili smo, pa se selio studio, pa sam radio nešto drugo.. Međutim, ispalo je najbolje, ova treća verzija. Nekad te Bog pogleda, pa kaže: Ajmo iz početka, i bude fenomenalno. Ovo mi je prvi album za koji mogu da kažem da nemam nikakvih primedbi i da ne bih ništa uradio drugačije. Uvek imaš ono kad završiš, jao, što nisam ovo, što nisam ono. Ne. Ovo je: To je to! U ovom trenutku, bolje nije moglo. Ja nisam mogao bolje”, rekao je Ninković je u najavi albuma za Podunavlje.info.

LJuba Ninković se na albumu potpisuje iza vokala, gitara, klavijatura i programiranja, a muzičari koji su mu pomogli da se napravi „Hodač“ su: Vuk Bradić (akustična gitara), Nebojša Zulfikarpašić (električna gitara), Branko Isaković (bas gitara), Dejan Škopelja (bas gitara), Pera Džo(usna harmonika), Nikola Demonja (sopran saksofon), Đurađ Plavšić (harmonika) i Čeda Macura (bubnjevi).

Spot za “Moj svet” režirao je Vladimir Jakšić Musa, osnivač grupe “Revolveri”, a snimljen je u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo, Pozorištem PATOS i Dečjim crkvenim horom „Sloga“Smederevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari