Beogradski sastav Vrooom će imati potpuno nov scenski nastup na koncertu koji će održati u okviru Trenchtown festivala, koji se od petka, 29. aprila do nedelje, 1. maja, održava u Etno kampu nadomak Palića.


– Trenchtown je četvrti u nizu promotivnih nastupa albuma Input, ali prvi uz scenske elemente kojima grupa Vrooom proširuje okvir predstavljanja novih kompozicija. Na velikoj bini Trenchtown festivala, 29. aprila, koncert aktuelne postave, koju čine Vanja Vukotić- glas, Marko Grubić- bas, Aljoša Varga – fretless bas, Branislav Potić- bubanj i Nenad Knežević- harmonika, pojačaće gošće čiji se eksplozivan nastup, nabijen potisnutom, a na momente i otvorenom erotičnošću, ne odvija na instrumentima – najavio je Marko Grubić, basista grupe Vrooom.

Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim državama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od andergraund klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala. Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 40 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, izložbe i performanse. Deo su velikog pozorišnog hita Kosa beogradskog Ateljea 212 gde u svojim aranžmanima izvode poznate kompozicije Galta Macdermota. Uskoro će za Exit online etiketu objaviti svoj peti po redu album.

Još jedna novina na ovogodišnjem Trenchtown festivalu, je što će, osim muzičkog programa, posetioci imati priliku da prate i program Kultur Fitness.

U okviru pratećeg programa, biće održana pozorišna radionica Priče iz duboke šume, likovna radionica Body and Soul art, prezentacija etikete Slušaj najglasnije!, časopisa Symposion, grupe Guerilla Art Kolektiv iz Subotice kao i Art market.

U okviru pozorišne i likovne radionice, posetiocima će se predstaviti mladi umetnici iz regiona. Na festivalu će biti izloženi likovni radovi Guerilla Art kolektiva, dok će časopis Symposion imati svoj štand sa najnovijim izdanjima. Povodom predstavljanja etikete Slušaj najglasnije!, na Trenchtownu će gostovati osnivačove izdavačke kuće, Zdenko Franjić. Art-market će biti postavljen u festivalskoj šumi, gde će posetioci imati priliku da vide i kupe umetnine mladih autora iz regiona: ručno rađeni unikatni nakit, majice sa printovima, odeću i ostale namenske proizvode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari