Objavljen redosled takmičenja na Evroviziji: Pogledajte kada nastupa Konstrakta 1Foto: Screenshot YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Raspored nastupa na ovogodišnjem takmičenju za Evroviziju objavljen je danas, a srpska predstavnica Ana Đurić Konstrakta nastupiće druge polufinalne večeri.

Prvo polufinale 10. maja otvoriće predstavnica Albanije, dok će druge polufinalne večeri prvi nastupiti Finci.

Konstrakta, koja ove godine predstavlja Srbiju na Evroviziji, nastupiće druge polufinalne večeri, 12. maja. Pesma „In corpore sano“ biće treća po redu pesma u drugom polufinalu.

Od država u regionu, u prvom polufinalu takmiči se Hrvatska, a u drugom polufinalu Severna Makedonija i Crna Gora.

Na Evroviziji u Torinu takmičiće se 40 učesnika, koji su prethodno pobedili na nacionalnim takmičenjima. Njihove pesme možete poslušati ovde.

Kako je navedeno na sajtu Evrovizije, u polufinalima će se takmičiti ukupno 35 izvođača – 17 prve i 18 druge polufinalne večeri, a razlog za to je što se „Velika petorka“ (Francuska, Nemačka, Španija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Italija kao država domaćin) plasirala direktno u finale.

Redosled nastupa u finalnoj večeri koja je zakazana za 14. maj, znaće se nakon druge polufinalne večeri, kada budu poznati svi finalisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari