Originalni zvuk savremene klavirske muzike na nastupu sastava LP Duo 1foto Belef promo

Beogradske letnje noći ugostiće pijaniste iz sastava LP Duo sutra uveče na Kalemegdanu, kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj.

Sutradan će na BELEF-u, na platou kod stepeništa ispod Brankovog mosta, nastupiti DJ Playa. U nedelju, na istom mestu, u isto vreme, plato će pripasti DJ-u Che-Woo.

U subotu će u okviru festivala svirtati Zoran Šandorov trio i Kost u grlu, Riblja čorba Tribute band na gradskom trgu u Lazarevcu, a u nedelju u Obrenovcu nastupa Republika bend.

Vikend program svake večeri počinje od 20.30 časova.

Povodom sastava koji će u petak izaći pred kalemegdansku publiku LP Duo ukazano je da pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, jedan od naših najznačajnijih klavirskih dua, razvijaju nov, originalni zvuk savremene muzike.

Dosadašnji su dobitnici više od 30 nagrada na internacionalnim takmičenjima, i kao jedini duo u istoriji Balkana, plasirali su se među 8 najboljih na celom svetu na najvećem takmičenju klavirskih dua Dranoff Miami Two Pianos u Majamiju.

Do sad su više puta nastupali i održali uspešne koncertne turneje širom Evrope, SAD i Azije. Takođe su održali i humanitarni koncert za UNICEF u Nemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari