Otvara se sezona Piknika: Pozovite drugare, roditelje, decu, ljubimce i provedite dan u prirodi 1Foto: Nemanja Stojanović

Prvi Piknik u ovoj sezoni održava se u nedelju 11. juna u centru grada u parku na Donjem Kalemegdanu, program počinje u podne a završava se oko 20 časova.

Prisustvo je potpuno besplatno.

Naime, Piknik se osmu godinu za redom održava u beogradskim parkovima u organizaciji Udruženja Kišobran.

– Ovo je osma godina da vas ekipa Piknika poziva u beogradske parkove na grupna druženja na otvorenom uz muziku, klopu, piće i različite dodatne sadržaje i aktivnosti. Muzičko putovanje na prvom Pikniku u 2023. godini otvaraju Ribs i Igor Jadranin – kazali su organizatori i dodali da – kako biste se lepo zabavili ali i rekreirali u prirodi na Pikniku su MoleKul – centar zabavne nauke sa radionicama za decu od 6 do 14 godina, Foton yoga studio, i Aktivni Klub sa stolovima za stoni tenis i šah.

Otvara se sezona Piknika: Pozovite drugare, roditelje, decu, ljubimce i provedite dan u prirodi 2
Foto: Nemanja Stojanović

Oni dodaju da će se Piknik trudi da koristi što manje plastičnog otpada i da zelene površine ostavi netaknute nakon korišćenja.

– Želimo da sa nama provedete predivan dan u prirodi i da to nastavite da radite i bez nas, ali isto tako hajde da zajedno razmišljamo unapred o načinu odlaganja otpada i sačuvamo park kako bi i narednih dana svi mogli da uživaju u njemu na isti način. Pozovite drugare, roditelje, decu i ljubimce, ponesite ćebiće, kreme za sunčanje i sprejeve protiv komaraca i vidimo se na prvom Pikniku ove godine! – poručuju organizatori.

Otvara se sezona Piknika: Pozovite drugare, roditelje, decu, ljubimce i provedite dan u prirodi 3
Foto: Nemanja Stojanović

Ponuda hrane i pića na Pikniku:

Od ove godine Piknik uvodi i širu ponudu ponudu hrane i pića: Burger House burgere, Zaokret vegetarijanske i veganske opcije, Bubamara sladoled i Ferdinand knedle.

Od ponude pića tu će biti osveženje na limunada baru, a moći ćete da se okrepite i ledenim Salto kraft pivom. Ako preferirate tradicionalna piva, tu je Birra Moretti. „2 Tales“ destilerija priprema najfinija miks pića od džina i vodke (nezaobilazni Piknik fizz!), vinarija Eden nam šalje njihov izbor vina, a naravno tu je i nezaobilazna Zaokret kafa (naš favorit Piknik affogato). Plaćenje na Pikniku vrši se tokenima koje menjate za novac na Info pultu Piknika.

O organizatorima:

Kišobran je organizacija koja se se od 2008. godine bavi organizacijom različitih kulturnih manifestacija i dešavanja i promocijom nezavisne i alternativne kulture u Beogradu i Srbiji.

Za 15 godina postojanja, neke od najvažnijih aktivnosti udruženja uključuju događaje poput Kišobran žurke, Piknika – manifestacije izvođenja ljudi u prirodu i gradske parkove u saradnji sa beogradskim muzejima i Hali gali festivala koji se trudi da predstavi nove i aktuelne muzičare, bendove i umetnike, brojnih koncerata, barova Zaokret i Sprat, nedavno otvoreni art hub centar Kula u prostoru sat kule bivše pivare u Cetinjskoj ulici u Beogradu, jednonedeljni radijski programa na Radio Aparatu i izdavačke delatnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari