Pitanje principa: Ovih 10 glumaca je odbilo uloge koje bi im donele milione dolara 1Foto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia

Kažu da novac ne može kupiti ljubav, vreme i sreću, i ove poznate ličnosti bi se složile. Bilo da se radi o lošim odlukama ili principijelnim odbijenim ulogama, ovih 10 glumaca otišlo je sa milionima dolara, a samo oni znaju da li se kaju.

Pamela Anderson

Pre nego što je postala zvezda Bejvočaa, Pameli je ponuđena uloga Dejne Skali u kultnoj seriji Dosije Iks, ali je glumica odlučila da odbije ponudu, a uloga ju je koštala milione dolara. Tačnije, 12 miliona dolara, koliko je Gilijan Anderson zaradila od serije.

Šon Koneri

Piter Džekson je ponudio Koneriju ulogu Gandalfa u hit filmu Gospodar prstenova, ali je glumac odbio ponudu jer nije razumeo scenario. Propuštena prilika koštala ga je oko 450 miliona dolara.

Dejv Šapel

Na vrhuncu svoje slave, bio je najpopularniji komičar na svetu. Ponudili su mu čak 50 miliona dolara za treću sezonu njegovog šoua, ali je komičar odbio i pomisao na to.

Džodi Foster

Videli smo je kao Klaris Starling u psihološkom trileru Hanibal, ali Fosterova nije želela da ponovi njenu ulogu u nastavku. Ni ponuđenih 15 miliona dolara nije promenilo njenu odluku.

Kianu Rivs

Novcem se ne može kupiti integritet, a to je nešto što ovaj holivudski glumac veoma dobro zna. Posle velikog uspeha filma Brzina, ponuđeno mu je 12 miliona dolara za snimanje nastavka hita, ali je glumac ljubazno odbio ponudu jer mu se scenario nije dopao.

Majkl Kiton

Glumio je u prvom Betmenu i nastavku Betmen se vraća, a fanovi su se uvek pitali zašto Kiton nije ponovio ulogu u Betmen zauvek. Glumac je u jednom intervjuu objasnio da misli da je scenario užasan i da nikakav novac ne može da ga natera da prihvati ulogu. Odluka ga je koštala 15 miliona dolara.

Met Dejmon

Ne samo da mu je Džejms Kameron ponudio glavnu ulogu u Avataru, već je otišao toliko daleko da mu je ponudio i procenat profita od filma. Da je prihvatio ponudu, bio bi bogatiji za 278 miliona dolara.

Kristijan Bejl

Još jedna Betmenova kletva sustigla je ovog holivudskog glumca. Bejl je udahnuo novi život liku Betmena u trilogiji Kristofera Nolana, a šefovi Vorner Brosa bili su odlučni da ga zadrže. Ponudili su mu 50 miliona dolara da ponovi ulogu u novom nastavku, ali je glumac tu ponudu odbio zbog lojalnosti Nolanu.

Džeri Sajnfeld

„Uvek ih ostavi da žele više“, mantra je slavnog komičara koji je odlučio da okonča Zajnfelda na vrhuncu popularnosti hit serije. Iako su ga molili da ostane i nudili mu 100 miliona dolara da nastavi da radi, komičar je to odbio.

Džim Parsons

Glumac je zarađivao milion dolara po epizodi glumeći Šeldona Kupera u hit seriji Teorija velikog praska. Iako su šefovi mreže planirali još dve sezone, Parsons je odlučio da napusti seriju i tako se udaljio od zagarantovanih 50 miliona dolara.

Piše Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari