PJ Harvey ima novu pesmu, poslušajte je (VIDEO) 1Foto: Rodolfo Sassano / Alamy / Alamy / Profimedia

Mračnom numerom „A Child’s Question, August“, engleska muzičarka, književnica i kompozitorka PJ Harvey najavljuje novi album „I Inside The Old Year Dying“, prvi od 2016. godine, piše Magazin Rolling Stone.

Iako tekstom pesme “Love me tender, tender love” citira „kralja rokenrola“ (Elvis Presley „Love Me Tender“) PJ Harvey se vraća na folk zvuk sa njenog albuma „Let England Shake“, sa lakim tempom, retkim instrumentima i njenim sopranom.

Harvey će kontekst pesme otkriti 7. jula, po izlasku novog albuma koga su producirali njeni dugogodišnji saradnici Flood i John Parish.

„Mislim da je to album o potrazi, traženju intenziteta prve ljubavi i iznalasku smisla. Nije da mora da postoji poruka, ali osećaj koji dobijam od albuma je ljubav — naglašen je tugom i gubitkom, ali je pun ljubavi. Mislim da je to ono zbog čega pruža tako prijatan osećaj, otvoren,“ rekla je Harvi u izjavi, a prenosi Rolling Stone.

Od objavljivanja njenog poslednjeg albuma „The Hope Six Demolition Project“, Harvey je učestvovala u pisanju muzike za seriju Bad Sisters, i objavila izuzetan roman u stihu Orlam. Potonji je, kaže ona, odigrao značajnu ulogu u vidu inspiracije za novi album, dok je drugi ključni momenat u njegovom stvaranju bio upoznavanje filmskog režisera Stiv Makvina. On joj je sugerisao da fokus usmeri ka njenoj ljubavi prema rečima, slikama i muzici, pre nego na to da napravi album. Nakon tog događaja, pesme su joj „došle“ u roku od tri nedelje, a snimila ih je sa pomenutim dugogodišnjim saradnicima i producentima u studiju „Battery Studios“, u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari