Poziv bendovima na Gitarijadu Vojvodine 1

Gitarijada Vojvodine održaće se od 30. juna do 1. jula u Kisaču na pomoćnom terenu stadiona FK „ Tatra“, i to treću godinu za redom. Festival je jednim delom takmičarskog, a delom revijalnog karaktera i omaž je gitarijadi u Vojvodini koja je održana 1974. i 1975. godine.

Prvog dana festivala odžaće se se takmičenje mladih bendova, nastup pobednika Gitarijade iz 2016. godine i nastup grupe Divlje Jagode, dok je sledeći dan rezervisan za nastupe pobedničkog benda Gitarijade 2017. i YU Grupe. Ostali izvođači koji će nastupati u revijalnom delu programa biće objavljeni uskoro. Ono što je novina je da će na ovogodišnjoj Gitarijadi biti organizovan kamp na otvorenom, i mala škola roka u okviru koje će svi zaniteresovani imati prilike da se upoznaju i uče od renomiranih imena domaće rok muzičke scene.

Svi zainteresovani bendovi koji žele da učestvuju u takmičarskom delu mogu se prijaviti na zvaničnom sajtu Gitarijade gitarijadakisac.com na konkurs do 1. juna. Pravo učešća imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje i imaju bar tri autorske kompozicije. Takmičarski deo je svakako najznačajniji segment Gitarijade, i on predstavlja autentično nasleđe ove manifestacije iz 1975. godine, kada je u Kisaču mladim neafirmisanim bendovima pružena šansa da svoj rad prikažu široj publici. Nakon 40 godina pauze, Gitarijada Vojvodine održana je prvi put u septembru 2015. godine i od tada se redovno održava u Kisaču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari