Eva Braun će u subotu, 15. decembra, od 21 sat održati jedinstven koncert u sali Amerikana Doma omladine Beograda, na kome će izvesti 14 pesama sa legendarnog prvog albuma „Prisluškivanja“, specijalno povodom 20. godišnjice od njegovog pojavljivanja.


„Želimo da tim koncertom obeležimo 20 godina od izlaska prvog albuma, što se u neku ruku može smatrati i početkom karijere Eve Braun. Odsviraćemo ceo album, u cugu, bukvalno od prve do poslednje pesme, tačno redosledom kako idu, što nikada ranije nismo radili. Znam da mnogi ljudi vole taj album. Na kraju krajeva, ‘Prisluškivanja’ su nas dovela tu gde smo sada“, kaže pevač i gitarista Goran Vasović i najavljuje da je „drugo poluvreme“ ostavljeno za hitove iz ostalog dela karijere zaključno sa aktuelnim CD albumom „Playback“ (2011).

„Šta god uradili, nećemo moći odsvirati pesme sa ‘Prisluškivanja’ kao 1992. godine. To je nemoguće. Normalno da će postojati pečat sadašnjice. Napredovali smo kao muzičari, drugačije emotivno doživljavamo te pesme, ali istovremeno trudićemo se da sa aranžmanske strane nešto preterano ne eksperimentišemo u odnosu na osnovni zvuk albuma“, kaže Vasović.

Fanovima Eve Braun pruža se izuzetna prilika da u prvom delu koncerta čuju kako danas pevači i gitaristi Vasović, Petar Dolinka i Milan Glavaški, uz gitaristu Zvonka Stojkova, basistu Gorana Obradovića i bubnjara Ljubomira Rajića, sviraju pesme sa „Prisluškivanja“ kao što su „Kuća lutaka“, „Zlatni sat“, „Već viđeno“, „Jagodna polja“, dok će u drugom delu koncerta bend, prema rečima Vasovića, „svirati standardni repertoar, standardne hitove Eve Braun“, od pesama sa albuma „Pop Music“ (1995), „Heart Core“ (1998) i „Everest“ (2001), do aktuelnog dvostrukog CD-a „Playback“ (2011).

„Neke pesme i dan-danas sviramo kao ‘Jagodna polja’ ili ‘Sva tvoja ćutanja“, ali neke kao ‘Staklene zablude’ ili ‘Kuću lutaka’ mislim da smo svirali ‘93. ili ‘94. i nikada više. Biće zanimljivo. Neke pesme ćemo produžiti. ‘Ponekad’ traje 1.59 bez ikakve potrebe, preterano kratko. Kasnije smo je na koncertima uvek svirali sa nedostajućim solom. To ćemo i sada uraditi“, objašnjava Vasović. Ulaznica za koncert Eve Braun će u subotu 15. decembra, na dan koncerta, koštati 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari