Treće veče festivala Vračar Rocks! u petak, 17. februara, u Božidarac donosi zvučni udar iz zgrade BIGZ-a, nastupe tri beogradska benda: Repetitor, Threesome i Kriške. Ova tri benda su predstavnici tzv. BIGZ scene, šarenolike grupe mladih beogradskih rok bendova različitih podžanrovskih usmerenja, koji svoje prostorije za vežbanje imaju u zgradi nekadašnjeg štamparskog giganta.


Bend Repetitor postoji već pet godina u nepromenjenom sastavu. Samo u toku protekle godine imali su veliki broj nastupa u čak šest država, a poseban kuriozitet predstavlja to što su prvi srpski bend koji je svirao u Prištini posle 12 godina. Njihov prvi album „Sve što vidim je prvi put“ uskoro dobija naslednika i ovo će biti odlična prilika da se čuju neke od pesama koje će se naći na tom izdanju.

Threesome je zvuk eksplozivnog surf-punka koji ne mari ni za vreme ni za mesto. Nastao je kao zajednički imenitelj tri osobe koje se već nekoliko godina unazad bave nezavisnom muzikom. Ono što je započelo kao preslušavanje tradicionalnih i modernih surf rock bendova se završilo formiranjem benda koji daje svoju vizuru onoga kako bi surf rock danas trebalo da izgleda. Threesome su po glasovima čitalaca sajta Popboks izabrani za najbolji novi bend 2010. godine! Svoj debi album „Adriatica“, izdat za američku izdavačku kuću Double Crown Records, Threesome će ovog leta promovisati na evropskoj turneji.

Iako su se oformili 2009. godine, Kriške nisu mladi, amaterski bend već veterani „Nove srpske scene“. Da su posebni, pokazuje činjenica da iza sebe imaju desetak uspešnih progresivnih bendova koji su ostavili bitan trag na beogradskoj sceni. Samo neki od bendova u kojima su svirali, a u nekim i dalje sviraju su: Petrol, Virvel, Ola Horhe, Zemlja Broj 9, Fonograf, Trenje, Tussilago…. Na koncertu u okviru festivala Vračar Rocks! Kriške će promovisati pesme sa svog prvog albuma.

Ulaznice po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na mestu održavanja koncerta, a početak je u 20 časova. Festival Vračar Rocks! održava se u Centru za kulturu Božidarac, Radoslava Grujića 3. Sledećeg petka očekuju nas nastupi Vibrator u rikverc i Sajsi Mc + Damjan Eltech & DJ Bko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari