Grupa ruskih komunista zahteva da britanski muzičar Sting bude uhapšen jer je nedavno pozvao na legalizaciju marihuane. Sting se ovih dana nalazi na turneji po Rusiji, i dok ga fanovi dočekuju sa dobrodošlicom, komunisti iz Sankt Petersburga proglasili su ga zagovaračem opasne droge, a time i neprijateljem.

– U aprilu 2010. gospodin Sting je javno pozvao na legalizaciju opasne droge širom sveta. U znak zdravog života, ne samo komunista, već i svih drugih i za jačanje naše kulture i tradicije moramo shvatiti da takva osoba, bez obzira koliko je talentovanom tinejdžeri smatraju, ne sme nastupati u Ruskoj Federaciji – istaknuto je u saopštenju grupe komunista. Oni su pored pevača kritikovali i policiju koja je odbila da uhapsi Stinga, čime je prema njihovom mišljenju „gurnula decu prema paklu izrođenosti“.

Ova grupa komunista poznata je po kritikovanju slavnih i zagovaranju tradicionalnog načina života, ali nije povezana sa mnogo većom komunističkom partijom. Sting nije želeo da se oglašava po ovom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari