– Kao što je i obećala Sandra Bulok se pojavila na dodeli Zlatnih malina, priznanja koje se uručuje za najgore holivudske filmove, i bila nagrađena sa dva trofeja – za najgoru glumicu („All About Steve“) i za najgori filmski par (sa Bredlijem Kuperom iz filma „All About Steve“).


Bulokova se pojavila sa gomilom DVD izdanja svog filma namenjenih onima koji su glasali za nagradu, optužujući ih da nikada nisu videli loš film. „Hvala vam što ste mi uništili karijeru lošom odlukom“, rekla je Bulokova, pripretivši im da će da čita dijaloge iz svoje uloge „do četiri ujutru“.

Posle Hale Beri, koja se 2005. godine pojavila da uzme svoju Zlatnu malinu (za film „Catwoman“), Bulokova je prva holivudska glumica koja je to uradila. Ukoliko osvoji Oskara kao najbolja glumica za film „The Blind Side“ postaće prva osoba koja je iste godine dobila i najprestižniju i najgoru moguću nagradu u svetu filma.

Trostruki „trijumf“ zabeležio je i film „Tranosformersi: Osveta poraženog“ koji je proglašen najgorim ostvarenjem 2009. godine, a Zlatna malina je dodeljena i njegovom reditelju Majklu Beju, te za najgori scenario (Eren Kruger, Roberto Orsi i Aleks Kurcman). Specijalna nagrada je dodeljena filmu „Bojno polje Zemlja“ (2000) koji sada nosi titulu najgoreg filma decenije. „Naročito želim da se zahvalim desetinama ljudi koji su otišli da vide film“, rekao je Dž. D. Šapiro, hrabri scenarista „Bojnog polja Zemlja“ koji se pojavio da uzme ovu nagradu. Komičar Edi Marfi i Paris Hilton su najgori glumac i glumica protekle decenije.

Ostali dobitnici trofeja za 2009. godinu su: najgori glumac – Braća Jonas („Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience“), sporedni glumac – Bili Rej Sajrus („Hannah Montana: The Movie“), sporedna glumica: Sijna Miler („G. I. Joe“), rimejk ili nastavak „Land of the Lost“ (imao sedam nominacija kao i „Transformersi“, ali je osvojio samo ovo priznanje). O dobitnicima Zlatnih malina odlučuje 657 glasača iz SAD i 19 stranih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari