Sjajna atmosfera druge večeri Beer Festa 1Foto: Miroslav Dragojević

Odlična atmosfera i druge večeri Beogradskog Beer Festa se nastavlja.

Kolone ljudi koje cirkulišu Ušćem, raspoložena masa i večeras je prisustvovala šesnaetom po redu najposećenijem festivalu u jugoistočnoj Evropi, koji je sjajnim muzičkim sadržajima i raznovrsnom paletom pivskog izbora privuka ne samo domaće, već goste sa svih strana.

Za dobar provod druge večeri festivala pobrinuli su se bendovi The Filters, koji je noćas fenomenalnim nastupom uveo publiku u dobar mod i otvorio drugo veče manifestacije piva i muzike, a potom je nastupio Bend X koji je rasplamsao okupljene na Main stage-u.

Zatim je na binu iz belog sarkofaga izašao Dr Nele Karajlić, u čipkastom belom kostimu, sa tufnasto belim plaštom, stilizovanom šajkačom i zapevao „Bos ili hadžija“. Dočekan je ovacijama mase.

– Ajde da se više ne zajebavamo, do sada je bio predviđen program, a sada idemo „off the road“, rekao je Nele i dodao da sledeća pesma govori o čoveku koji je rođen unutar trougla Zemun, Fontana, Merkator, i zapevao „Gile šampion“.

Dok je Nele nastupao žestoko, masa je još žešće odgovarala. Pre izvođenja jednog od najvećih hitova Zabranjenog pušenja „Djevojčice kojima miriše koža“ u masi je odabrao tri devojke “sa Čukarice” i pozvao ih na binu da zajedno sa njim otpevaju pomenutu pesmu.

Masa je zapevala sa curama, a potom je trubač na rolerima izašao na istureni deo bine i izveo solažu na trubi.

Reporterka Danasa u prvim redovima primetila je lidera Dveri Boška Obradovića, koji je naročito energično ispratio pesmu „Dan kad je otišao Hase“.

I kao šlag na tortu došao je na Main stage-u nastup benda Lollobrigida, poznatom po svojoj energičnosti, vrcavosti i omamljujućem ritmu.

Na Innovation stage-u, posle 14 godina ponovu u našoj zemlji, nastupio je kultni post punk britanski bend The Stranglers – atrakcija koju je gomila obožavaoca ovog zvuka silno isčekivala, Strenglersi su, očekivano, napravili atmosferu za pamćenje.

Alternative stage je dominirao autentičnim zvukom koji su proizveli izvođači Nemesis, zatim Nikola Čuturilo, Rimljani ite doma, Popečitelji, Zoster, i Đorđe Miljenović, te su alternativcima zagarantovano pružili fenomenalan provod na trećoj večeri Beogradskog Beer festa.

Inače, ove godine na ovoj beogradskoj manifestaciji, koja okuplja raznovrsnu publiku sa naših prostora ali i regiona, na tri bine, odžava se 63 besplatna koncerta za pet dana, što posetiocima i ljubiteljima sjajne domaće i strane muzike raznovrsnih žanrova nudi ukupno 59 sati i 20 minuta muzičkog programa, koji će izvoditi oko 400 muzičara različitih žanrova i pravaca, što je apsolutni rekord festivala. Pored muzičkog programa, u šest programskih zona biće organizovani brojni drugi zanimljivi sadržaji, a na više od 80 štandova za sve ljubitelje dobrog piva 300 različitih ukusa proizvođača iz celog sveta, ovog osvežavajućeg eliksira. I naravno za one koji žele da se pomaknu sa zemlje, izgube tlo pod nogama i polete tu je vrtaška na Luna parku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.