Štulić: Ne oglašavam se ja nigde, već stalno to drugi lažno čine u moje ime 1Foto: Screenshot Youtube/PETROVICPETAR

Ne nadam se ničemu, samo moram na najbolji način da iskoristim svoje vreme i radim. Kad ne bih radio, onda ne bih imao razlog da živim, kaže za Nova.rs kantautor Branimir Džoni Štulić.

– Ne oglašavam se ja nigde, već stalno to drugi lažno čine u moje ime, jedino kome sam se javio jeste jedan hrvatski portal – odsečan je u razgovoru za Nova.rs Branimir Džoni Štulić.

Iako nepredvidiv, temperamentan, umetnik koji će jednoga dana pristati na intervju, a sledećeg momenta reći „ne“ ili, kao što je to, primera radi. rekao Petru Janjatoviću: „Šta hoćeš, ja sam te napravio. Da nije bilo mene, ne bi imao o čemu da pišeš!“, javio se, međutim, Novoj.

Kad mu kažete da ga zovete iz Beograda, iz Srbije, iščuđava se, smejući se, da je „Beograd još uvek u Srbiji“ i opasku:

– A još kad se uzme u obzir Beograd na vodi…

Kantautor i nekadašnji frontmen Azre, tako unikatan umetnik, koji nikada nije imao problem da kaže kako u muzici postoje Bitlsi i Azra, a onda sledi „deset praznih mesta“, čovek zahvaljujući kojem smo „pokupili kodove i šifre da budemo bolji ljudi“, kako je to svojevremeno lepo sročio Peca Popović, iz svog „dobrovoljnog izgnanstva“, dugog više od 30 godina, u gradiću kraj Utrehta iznenadio je sve kada je pred kraj avgusta postavio na svoj Jutjub kanal novi album „Kavern“.

Posle „Spleta“, pred kraj prošle godine, Branimir Džoni Štulić je na „Kavernu“ predstavio 42 pesme. I dok nema medija na nekadašnjem jugoslovenskom tlu koji nije objavio vest o nenadanom pojavljivanju novog albuma na Štulićevom zvaničnom Jutjub kanalu, gotovo svi su izvestili i da, kako se pojavio, tako je i preko noći nestao. Pa je onda opet postao dostupan… Tu „zavrzlamu“ Džoni Štulić u ekskluzivnom razgovoru za Nova.rs ne želi da komentariše:

– To i nije važno. Nikog se to ne tiče osim mene. Ionako stoji tamo besplatno.

Na pitanje zašto je besplatno i kao će da zaradi Štilić odgovara da su to zidne novine i da on ne naplaćuje to.

– Kako ću da zaradim – pa, to je dobro pitanje. Ako čovek ne zarađuje, onda ne može ni da plaća ništa. Ali, ja sam uglavnom u karijeri zarađivao samo kada sam bio na putu. Pošto odavno ne putujem, i ne zarađujem, onda slobodno dajem. Uvek sam slobodno i davao, ali od nečeg mora da se živi, kaže Džoni Štulić.

Više čitajte na Nova.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari