Uz svoj hiljaditi koncert Atheist Rap slave rođendan u Barutani 1Foto: Mikica Andrejić

„Legendarni novosadski pank rok bend Atheist Rap održaće u petak 20. maja od 20 časova, svoj jubilarni hiljaditi koncert u Barutani, a ujedno će tim povodom i obeležiti 33 godine postojanja i rada“, najavili su organizatori.

Prema njihovim rečima, četiri godine nakon spektakulatnog nastupa, koji je ujedno bio i jedan od najboljih u njihovoj dugoj karijeri, Ateisti se vraćaju na binu na Kalemegdanu, gde će specijalno za beogradsku publiku izvesti najznačanije numere iz svih perioda rada benda, hitove sa kojima su se afirmisali i stekli širu publiku, dok će premijerno odsvirati i poslednja dva singla koja su objavili nedavno.

„Prvi nastup benda Atheist Rap održan je 22. maja 1989. godine u Novom Sadu i taj datum se vodi kao oficijalni rođendan benda. U međuvremenu, Ateisti su objavili šest studijskih albuma, jedan zajednički album sa nemačkim bendom Defenders of the Universe, koncertni DVD, live album sa koncerta u Beču i monografiju izdatu povodom 20. rođendana benda. Novosadski pankeri su u poslednjih petnaestak godina jedan od koncertno najaktivnijih domaćih bendova. Pored brojnih svirki širom našeg regiona, Ateisti su u prethodnoj deceniji imali tri evropske turneje, tokom kojih su nastupali i u: Engleskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji. Ovih dana, paralelno sa koncertnim aktivnostima, članovi Atheist Rapa snimaju nove pesme o čije se izdanje očekuje uskoro“, istaknuto je u najavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari