Velika promocija albuma "S ivice sanjanja" benda Proto Tip: Gosti koncerta članovi Hali Gali porodice 1Foto: Nenad Vujanović

Grupa Proto Tip nastupiće 10. novembra u Domu omladine, a koncertom u Amerikani bend promoviše album „S ivice sanjanja“.

Beogradska grupa je u februaru objavila debitantski album, i u tu čast pravi veliku promociju u Domu omladine Beograda sa gostima i prijateljima. Koncert je zakazan za petak 10. novembar od 20.30 časova, a gosti su članovi Hali Gali porodice Sitzpinker i mlada šabačka grupa LU.

Velika promocija albuma "S ivice sanjanja" benda Proto Tip: Gosti koncerta članovi Hali Gali porodice 2
Poster: Pavle Trifunović

Proto Tip čine Nikola Čučković (vokal, gitara), Danilo Ilić (bubanj), Damjan Nedelkov (gitara), Pavle Dimitrijević (bas, vokal) i Miloš Stevanović Lavan (trombon).

Debitantski EP „Strah od izvesnog“ objavili su 2017. godine, na Hali Gali kompilaciji (2019) bili su prisutni sa pesmom „Pad“, a prvom albumu prethodili su zapaženi singlovi – „Kako ovde“, „Duša u šaci“, „Krećem se“ i „Svet se menja“. Album „S ivice sanjanja“ objavljen je u februaru 2023. i pratile su ga fantastične kritike širom regiona (Radio Študent, Ravno do dna, Muzika.hr, Terapija.net, City Magazine, Helly Cherry, Danas, Balkanrock…). Bend je ove godine svirao na prestižnim festivalima MENT u Ljubljani, Arsenal Fest u Kragujevcu i Kontakt u Beogradu.

Sitzpinker čine Dunja Mijačić (vokal), Danilo Ilić (gitara), Pavle Trifunović (bas) i Andrej Mladenović (bubanj). Debitantski EP ”Podlo poštovanje” objavili su 2018. godine, dok su na Hali Gali kompilaciji bili zastupljeni pesmom „Metanoja“. Singlovi koji su sledili – „Da li“, „Sudan“ i „Mustang“ – vrlo brzo postali su regionalni hitovi, a video spotovi dodatno su pojačali ogromna očekivanja od grupe u narednom periodu.

Šabački trio LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal). Debitantski singl “Ne mogu ništa sam” u produkciji Uroša Milkića objavljen je početkom leta, a LU planira da do kraja godine završi snimanje prvog albuma.

Ulaznice za koncert biće u prodaji od 5. oktobra na svim mestima efinity.rs i tickets.rs, kao i online po ceni od 1000rsd. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1200. Limitiran broj karata po promo ceni od 800rsd biće u prodaji u Kuli (Cetinjska 15) takođe od 5. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari