Zrenjanin spreman za 38. Dane piva: Nastupaju Yu grupa, Nele Karajlić, Ana Stanić 1Foto: M.P. / Danas

U Zrenjaninu će biti održani 38. Dani piva od 8. do 13. avgusta, na više lokacija, po uobičajnom rasporedu bez većih iznenađenja.

Muzički izvođači koji će nastupati na Žitnom trgu, odnosno na Trgu slobode su Žika Jelić (YU grupa), dr Nele Karajlić, Ana Stanić, orkestar Aleksandra Sofronijevića, Zrenjaninska filharmonija i Direct Drive.

Nastupiće i Riblja čorba, Osvajači, Nikola Rokvić, Atomsko sklonište, Aerodrom, Ritam bend, Mile Kekin, Sanšajn, Alisa, Abba trubite band, Aleksandra Radović i Zorica Brunclik.

Sem zvučnih imena muzičara glavna tema je i koliko će to koštati ove godine, s obzirom da su Dani piva 2021. godine koštali 170.000 evra, a da je  sa stalnim rastom troškova prošle godine usluga organizacije premašila 200.000 evra.

Tokom trajanja menifestacije održava se Zrenjaninski rok festival u Kulturnom centru gde posetioce očekuju besplatne rokenrol svirke.

Narednog vikenda nastupiće zrenjaninski bend u usponu „Uroš i nejaki“, a svoj nastup imaće i bend Živa i Nemac (ZR).

U Gradskoj bašti u okviru manifestacije „Dani piva“ organizuju se dve predstave. Devetog avgusta na programu je autorski projekat Srđana J. Karanovića, predstava «Hajde da improvizujemo» nastala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u Karanovićevoj režiji.

Trinaestog avgusta publiku očekuje kabaretska komedija «Šta muškarci/žene žele». Komedija govori o muško-ženskim odnosima, u kojoj se svako može prepoznati. Predstavu je režirala Mirjana Karanović a igraju Tijana Janković i Ivan Ivanov.

Obe predstave počinju u 21 sat. Ulaz je besplatan.

U okviru gradske manifestacije „Dani piva“ u Plankovoj bašti pored Kulturnog centra Zrenjanina odpetka 11. do nedelje, 13. avgusta održaće se  dečji program pod nazivom – „Zabavilište u Parkiću Plankiću“.

Raznovrsni sadržaji namenjeni najmlađima obuhvatiće niz kreativnih i edukativnih radionica kao i zabavnih programa namenjenih dečjem uzrastu. Svi programi su besplatni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari