Rade Serbedzijafoto EPA/BRITTA PEDERSEN

Album „Ne okreći se, sine“ snimio sam u jednom danu, jer sam muziku tada shvatao kao svoj hobi, izjavio je danas muzičar i glumac Rade Šerbedžija, dodajući da je istoimena pesma posvećena njegovom sinu Danilu, odnosno njegovoj generaciji i šalje poruku da se ne okreću za svojim očevima i njihovim traumama, nego da gledaju u budućnost.

Kako je istakao na promociji ploče i predstojećeg koncerta održanoj u prostorijama izdavačke kuće Jugoton, on je najavio da će gošće na njegovom koncertu 17. juna u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ biti majka i ćerka Nina i Katarina, muzičarke koje inače sviraju na Bajlonijevoj pijaci.

Povodom nastupa u Beogradu, Šerbedžija je rekao da ga za ovaj grad vezuje hiljadu stvari – od same mladosti, preko KPGT i Ljubiše Ristića do Milene Dravić i Sonje Savić, sa kojima je radio.

S obzirom na to da se tokom perioda karantina snimao kako recituje poeziju, Šerbedžija navodi da su mladi i dalje zainteresovani za poeziju.

„Sve je isto, svaka mladost je ista, samo stariji govore ‘Eh, kad smo mi bili mladi’, ali to nije istina, svaka mladost je kreativna“, naglasio je Šerbedžija.

Na pitanje novinara da li su ga pogodile optužbe koje je pokojna glumica Mira Furlan iznela u svojoj knjizi „Voli me više od svega na svijetu“, koja je posthumno objavljena, Šerbedžija nije želeo da odgovara.

„Ima jedan stih jednog velikog engleskog pesnika, koji kaže ‘Iza muškarca koji pomamno pije i iza žene koja pomamno pleše, uvek postoji nešto treće, više nego što oko može videti'“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari