Šerbedžiji nagrada za najbolje glumačko ostvarenje, najbolja predstava po oceni publike "Sjećaš li se Doli Bel" 1Foto Tatjana Galić Zetović

„Virtouzna i suptilna , pročišćena do suštine, glumačka igra Radeta Šerbedžije duboko promišlja društvo i svet u kome živimo i umiremo“.

Ovo je obrazloženje je odluke stručnog žirija kojom se bardu yu ex glumišta dodeljuje nagrada za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu Džordža u predstavi Ko se boji Virdžinije Vulf? po tekstu Edvarda Olbija u režiji Lenke Udovički i produkciji Кazališta „Ulisses“, Zagreb i Beogradskog dramskog pozorišta, na 28. Danima Zorana Radmilovića.

Stručni žiri koji su činili Nebojša Bradić, Duško Ljuština i Miroslav Radonjić, odlučio je da Nagrada za vizuelni identitet pripadne predstavi „Кo se boji Virdžinije Vulf“ Кazališta „Ulisses“ i Beogradskog dramskog pozorišta, smatrajući da su „scenografija Stefano Кatunara i kostimi Bjanke Adžić Ursulov pružili su pravi umetnički doživljaj, dali preciznu atmosferu za odličnu predstavu „Кo se boji Virdžinije Vulf“.

Krojcerova sonata u izvođenju Vlade Keroševića najbolja je predstava 2. Festivala malih pozorišnih farmi, jednoglasna je odluka žirija koji su činili Ivan Bekjarev, Spasoje Ž. Milovanović I Nenad Novaković. Nagradu dodeljuju “za intenzitet emocija i vanrednih kontrasta raspoloženja u tumačenju jednog od najznačajnijih likova svetske književnosti. Vlado Кerošević je svojom interpretacijom mračnog, diskutabilnog i kontroverznog Pozdniševa učinio da se pozorište u punom svom sjaju predstavi kao najznačajnija umetnost” navodi se u obrazloženju žirija.

Sa prosečnom ocenom 9,54 najbolja predstava 28. Dana Zorana Radmilovića je Sjećaš li se Doli Bel sarajevskog Kamernog teatra 55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari