Serija “Porodica” od 29. marta na Superstar TV i RTS1 1Foto: Promo

Nakon 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, biće prikazana mini TV serija pod nazivom „Porodica“, koja prati poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević, navodi se u saopštenju.

Pod opsadom policije, novinara i demonstranata, porodica Milošević i njihovi prijatelji i saradnici, nalaze se u vili Mir na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, a nepredvidive ljudske reakcije počinju da izlaze na površinu.

„Ova serija prevazilazi politiku i bavi se ljudskim sudbinama četvoročlane porodice, koji nikada nisu verovali da se ovako nešto može desiti i koji reaguju nepredvidivo, instiktvno i ljudski. Ovo je priča o početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe. Poslednji zajednički trenuci koje će ova porodica doživeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu i tragediju ne samo njih samih, već i cele zemlje i naroda“, izjavio je scenarista i reditelj Bojan Vuletić.

Serija „Porodica“, koju čini pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja, pojašnjeno je u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, serija je zasnovana na do sada poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima onih koji su bili prisutni. Pojedini likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, kreativne obrade i umetničke slobode.

Zajednički projekat produkcijske kuće Firefly i Telekoma Srbije će biti istovremeno premijerno emitovan od 29. marta svakim danom na Superstar TV i RTS1.

Glumačku ekipu čine: Boris Isaković, Mirjana Karanović, Tijana Marković, Uliks Fehmiu, Svetozar Cvetković, Milan Marić, Radovan Vujović, Gordan Kičić, Katarina Žutić, Milutin Karadžić, Vuk Kostić, Marko Baćović, Miloš Timotijević, Ljubomir Bandović, Dubravka Kovjanić, Isidora Simionović, Svetlana Bojković i Jana Bjelica.

Serija “Porodica” od 29. marta na Superstar TV i RTS1 2
Foto: Promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari