sabljaSerija Sablja, Foto: This and That Production

Iako je čitav grad izlepljen plakatima na kojima se najavljuje da serija „Sablja“ počinje u subotu, skinuta je sa programa RTS-a.

Premijera serije „Sablja„, najavljena je za subotu na RTS-u, ali u programu te televizije stoji da se u tom terminu emituje serija „Tajna vinove loze“.

RTS, je nakon prvih natpisa u medijima o odlaganju serije poslao saopštenje:

„Seriju „Sablja“ gledaćemo u novom terminu. Prvi zvanični trejler serije „Sablja“ privukao je veliku pažnju kako domaće, tako i svetske javnosti. Politički triler o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića, posle prvih najava izazvao je veliko interesovanje evropskih televizijskih kuća, kao i najvećih svetskih filmskih distributera. Uz zainteresovanost evropskih Javnih servisa za emitovanje serije – stigao je još jedan poziv koji sanjaju filmski autori širom sveta. Jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da „Sablju“ i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svetsku javnost, uvrsti u svoj program. Zato, poštujući pravila evropske i svetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svetu, serija„Sablja“ na RTS-u biće emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavestiti gledaoce“, piše u saopštenju koje je poslao RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari