Sledeće godine Egipat počasni gost Sajma knjiga 1Foto: Beoinfo

Vršilac dužnosti sekretara za kulturu Ivan Karl prisustvovao je ceremoniji primopredaje Otvorene knjige na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Karl je podsetio da je institucija zemlje počasnog gosta Sajma knjiga ustanovljena 2002. godine, ali je, kako je rekao, već sada po važnosti tolika da se čini da je tu od početaka Sajma knjiga.

Zemlja koja je počasni gost Sajma knjiga je ujedno i gost srpske književne scene. U proteklih osam dana imali smo privilegiju u čast da bliže upoznamo Kraljevinu Maroko. Bio je to vrhunac niza aktivnosti, programa i potpisanih protokola. Trebalo bi pomenuti Nedelju marokanske kulture održanu prošlog septembra u Domu omladine i Kolarčevoj zadužbini. Nedavno je obeleženo i 60 godina diplomatskih odnosa, a u ime Sekretarijata za kulturu i svoje ime zahvaljujem ambasadoru Mohamedu Aminu Belhažu i dragim gostima iz Maroka na više nego uspešnom predstavljanju njihove književnosti i kulture  – rekao je Karl.

Prema njegovim rečima, sledeće godine nastavljamo utabanim stazama prijateljstva jer nas očekuje gostovanje Egipta.

Sa nestrpljenjem očekujem da još više naučimo o književnosti, umetnosti, tradiciji i egipatskim pogledima na budućnost. Čestitam Beogradskom sajmu i Odboru manifestacije na sjajno obavljenom poslu – dodao je Karl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari