Slike spremne za aukciju 1

U galeriji „Obojena svetlost“ Centra za kulturu Požarevac, otvorena je izložba slika koje će se 28. septembra prodavati na aukciji, u korist Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Ova izložba deo je projekta „Požarevac u srcu“ koji realizuje ULIS „Milena Pavlović-Barili“. Slike su nastale na likovnoj koloniji održanoj za vreme „Ljubičevskih konjičkih igara“, u kojoj su učestvovala deca iz Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, osnovci, srednjoškolci i članovi ULIS „Milena Pavlović-Barili“. Kolonija je nosila naziv „Poezija Mileninih boja“, što je, ujedno, bila i zadata tema njenim učesnicima. Svrha ove likovne kolonije bila je upoznavanje  najmlađih sugrađana sa Mileninim delima.

Po završetku kolonije, žiri sastavljen od istoričara umetnosti i profesora likovne kulture, odabrao je pobednike. U kategoriji predškoolaca, prvo mesto pripalo je Sari Nikolov iz vrtića „Leptirić“, u kategoriji osnovaca Vuku Milovanoviću, učeniku četvrtog razreda OŠ „Dositej Obradović“, a u kategoriji srednjoškolaca Ivani Canić, učenici trećeg razreda Medicinske škole. Projekat „Požarevac u srcu“ realizuje se u saradnji sa Narodnim muzejem Požarevac, Fondacijom „Milenin Dom“, Centrom za kulturu, Centrom za socijalni rad i Muzičkom školom „Stevan Mokranjac“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari