Službeni glasnik otvorio knjižaru u Vasinoj ulici 1

Službeni glasnik otvorio je danas knjižaru „Novi Plato“ u delu legendarne knjižare Plato u kome su se nekada prodavali strani časopisi, sa ulazom iz Vasine ulice.

– Otkada sam na čelu Glasnika, otvorila sam mnogo knjižara, ali ova knjižara na Platou je posebna. Obećavala sam da ćemo vratiti knjigu na Plato, jer je to godinama bila Glasnikova i moja želja, ali i želja mnogobrojnih studenata koji su nasledili svest da je Plato mesto za kvalitetnu knjigu – danas studentima vraćamo ozbiljnu literaturu tamo gde će im biti blizu, tamo gde je decenijama bilo referentno mesto akademskog života u Beogradu“, rekla je Jelena Trivan, otvarajući 16. u Beogradu, a 28. Glasnikovu knjižaru u Srbiji.

Prema njenim rečima, „studentima se opet daje šansa da se obrazuju, da nađu vrhunsku literaturu, da ne lutaju i ne tumaraju, da ne kupuju loše knjige i muče se u potrazi za dobrom knjigom „.

– Na Plato se vraća akademski standard koji dolazi sa Službenim glasnikom. Opredelili smo se za put koji će Srbiju učiniti boljom – poručla je Jelena Trivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari