Solistkinji Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Olgi Olćan Miljević, uručena Nagrada „Terpsihora" 1Foto Željko Jovanović / Narodno pozoriste u Beogardu

Olga Olćan Miljević je danas na Svetski dan igre, u Narodnom pozorištu u Beogradu primila nagradu „Terpishora“ jednoglasnom odlukom tročlanog žirija.

Na Sceni „Raša Plaović“ u Narodnom pozorištu, danas se održala svečanost povodom dodele 10. Nagrade „Terpsihora“, piše portal Narodnog pozorišta.

Na samom početku ove jubilarne svečanosti prisutnima se obratila Ivana Vujić Kominac, upravnica Narodnog pozorišta.

„Beskrajno sam radosna, jer je danas Svetski dan igre. Šta je lepše od pokreta? Pokret je u drami, u operi, u baletu. Ponosna sam što Narodno pozorište proslavlja Svetski dan igre jednom uzvišenom ceremonijom. Ponosna sam i na našu divnu gospođu Olgu Olćan Miljević, koja je počela sa mnom u dramskoj predstavi posvećenoj Magdaleni Magazinović ‘Balkanska plastika’ pre 20 godina.“, objašnjava upravnica.

Dodaje i da smatra da je Olga je izuzetan solista. Smatra je vrednom, posvećenom, fanatičnom i kvalitetnog tela, uma i duha.

„Danas sa razlogom  dobija veliku nagradu, “ završila je svoje obraćanje Ivana Vujić Kominac.

Zbog epidemoloških mera, veliki broj kolega se uključio putem video linka kako bi pozdravile sve prisutne i čestitali im Svetski dan igre, ali i Nagradu „Terpsihora“ njenom ovogodišnjem laureatu.

Jednoglasnu odluku doneo je stručni tročlani žiri koji čine Miloš Cile Mitić (predsednik žirija), Igor Pastor i Vladimir Čubrilo.

Olga Olćan Miljević, dobitnica nagrade, izjavila je prisutnima da je presrećna i da joj ova potvrda mnogo znači.

„Ovo predstavlja motivaciju za nastavak mog umetničkog stvaralaštva. Ova godina je za mene specifična i po tome što slavim 20 godina rada na svojoj matičnoj sceni u svojoj matičnoj kući. Hvala žiriju, hvala Udruženju profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije na ovoj nagradi. Trudiću se da je nosim kulturom, znanjem i radom, “ ispričala je Olga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari