Sonja Petrović režira Desankinu "Pradevojčicu" u Zrenjaninu 1Foto: M.P./Danas

Rediteljka Sonja Petrović, direktorka Ekološkog festivala za decu iz Bačkog Petrovca i nagrađivana autorka brojnih dramskih komada, režiraće u zrenjaninskom pozorištu „Toša Jovanović“ predstavu „Pradevojčica“, po tekstu Desanke Maksimović.

Reč je o priči za koju je Desanka napisala da je to „priča o devojčici davnog doba. Izabrala sam, naravno, da je smestim u ono vreme kad su ljudi već ličili na današnje ljude, imali isti lik, ista osećanja, iste sklonosti“, zapisala je srpska književnica.

A kako će to sve na sceni izgledati,  borba jelena, lov na divljač, prastari način izazivanja vatre trenjem suvarka o suvarak, obredne igre pred polazak u lov, igra  Pradevojčice, njenih drugova i njen otac, pećinski slikar, publika će imati priliku da se uveri ove jeseni.

Kako kažu u zrnejaninskom pozoirštu, dramatizacija romana „Pradevojčica“ premijerno će biti izvedena na Lutkarskoj sceni u novembru ove godine.

Dramatizaciju potpisuje Mina Petrić, a rediteljka je Sonja Petrović.

Za naslovnu ulogu NP „Toša Jovanović“ je organizovalo kasting i između 9 izuzetno talentovanih mladih glumica, komisija koju su činili rediteljka, dramaturškinja, kompozitor, umetnički savetnik i glumac Lutkarske scene su se posle tročasovne radionice odlučili da uloga Gave Pradevojčice pripadne Uni Beić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari