Sopran Marija Jelić u ulozi Toske na sceni SNP-a sa Željkom Lučićem 1Marija Jelic, foto: Marija Erdelji

Čuveni srpski sopran, Marija Jelić, nastupiće u ulozi Toske u istoimenoj Pučinijevoj operi koja će se premijerno prikazati u Srpskom narodnim pozorištu u Novom Sadu 29. oktobra 2022. Marija će deliti scenu sa svetski poznatim baritonom Željkom Lučićem. Operom će dirigovati gost Korado Valvo, učestvuju Hor, orkestar i Dečiji hor Opere SNP-a.

Marija Jelić je jedna od najmlađih pevačica koje će tumačiti lik Toske. Ovom prilikom izjavila je: „Liku pristuam analitički. Toska je žena koja veruje u sebe, ali veruje i u Boga, najviše je izražena njena potreba za hrišćanstvom, za iskrenom ljubavlju, međutim, ona doživljava jedan tragičan moralni pad. Mislim da sam spremna za Tosku u psihološkom smislu jer sam je dugo obrađivala. Zanimali su me motivi Toske, jer je važno da kada nešto igram to bude sa vrlo jasnim motivom. Najvažnije je ući u psihološki lik“.

Marija Jelić rođena je 1993. godine u Beogradu. Održala je solistički koncert u Karnegi holu u martu 2021. Nastupala je na koncertu Plasida Dominga 2021. na Tašmajdanu, kao i na koncertu Marte Argerič 2022. na Kolarcu. Nastupala je i sa Elinom Garančom, Džonatanom Tetelmanom, Hoze Kurom. Publika u Srbiji je imala prilike da je vidi u ulogama Mikaele (Karmen), Mimi (Boemi), Stanka (Na uranku), Aida iz istoimene opere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari