Spoj Kube i Beograda 1Foto: Sharen Bradford

U baletskim salama Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, od 13. do 25. jula, održaće se intenzivni majstorski kurs baleta i savremene igre.

Nastavu namenjenu učenicima baletskih škola uzrasta od sedam do 18 godina, kako je najavljeno iz Fondacije, držaće baletski igrači i pedagozi sa Kube i iz Beograda, a prijava počinje 1. jula.

„Pored časova baleta, baletskog repertoara i rada na pas de deux tehnici, deca i mladi igrači imaće priliku da se upoznaju i sa savremenom igrom, hip hopom, salsom i novim formama umetničke igre“, kažu u Fondaciji i kao pedagoge najavljuju Randola Betankura i Kristofa Velaskaza sa Kube, koji su trenutno angažovani u Baletu Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i domaće umetnike Olju Đukić i Luku Lukića iz Srbije.

Randol Betankur i Kristof Velaskez dolaze sa diplomama Nacionalne baletske škole u Havani.

Betnakur iza sebe ima međunarodnu karijeru u Johanesburgu i Nacionalnom baletu Ekvadora, a nosilac je medalja i nagrada na internacionalnim baletskim takmičenjima u Kejp Taunu, Istanbulu i Pekingu.

Velaskez je pre NP u Beogradu igrao u Nacionalnom baletu Kube, sa kojim je gostovao u SAD, Italiji, Francuskoj, Kini, Kanadi, Porto Riku, Salvadoru, Meksiku.

Beograđanka Olja Đukić je posle srednje baletske škole „Lujo Davičo“ postala stalni član Baleta NP u Beogradu. U okviru kulturne razmene pre dve godine baletsku sezonu provela je u Nacionalnom baletu Ekvadora.

Luka Lukić je igrač i pedagog hip hopa. Nastupao je u predstavi „Prokleta avlija“, u režiji Nebojše Bradića i produkciji Nacionalne fondacije za umetničku igru, kako u beogradskom Narodnom pozorištu, tako i na turnejama u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari