Sprema se domaća adaptacija italijanskog filma ''Potpuni stranci'' (''Perfetti Sconosciuti'') 1Senza Productioni

Popularno filmsko ostvarenje italijanskog reditelja Paola Đenovezea “Potpuni stranci“ (“Perfetti Sconosciuti“) dobiće verziju koja će biti namenjena publici sa prostora ex-YU.

Prava za rimejk italijanskog filma otkupila je producentska kuća, koja stoji iza filmova “Leto kada sam naučila da letim“ i “Oaza“, Sense Production iz Beograda.

Reditelj našeg filma baziranog na ovoj priči biće Vladimir Tagić, jedan od kreatora hit serije “Jutro će promeniti sve“ i reditelj filma “Yugo Florida“ čije je snimanje nedavno završeno.

Scenario piše Maja Pelević, poznata po već pomenutoj RTS-ovoj seriji “Jutro“ i seriji “Popadija“, ali i po dugoj listi izuzetnih drama, poput “Pomorandžine kore“ i “Sveta bez žena“.

Producenti filma su Nina Seničar, kojoj će, uz bogato iskustvo ispred kamere, ovo biti producentski prvenac, i Milan Stojanović, producent filmova “Leto kada sam naučila da letim“ i “Oaza“ i serije “Područje bez signala“.

Zahvaljujući univerzalnoj i aktuelnoj temi, ovaj italijanski film iz 2016. godine postigao je veliki uspeh na domaćem i na međunarodnom planu, a sa više od trideset različitih zemalja u kojima je adaptiran upisao se u Ginisovu knjigu rekorda.

Najskorija, američka adaptacija je trenutno u postprodukciji.

Priča filma prati grupu prijatelja, koji se, kako bi dokazali bliskost i da nemaju šta da kriju jedni od drugih, upuštaju u naizgled bezazlenu igru.

Svako od njih u toku večere na uvid stavlja sve svoje tekstualne poruke i pozive, a ovo, kao što se i da očekivati, ne prolazi bez posledica.

U ulogama dobrih prijatelja, odnosno potpunih stranaca naći će se glumci iz Srbije i regiona.

Projekat je u fazi pripreme a snimanje je planirano za početak 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari