Srce Sarajeva uručeno je večeras u Narodnom pozorištu.

Teret“ je prethodno imao svetsku premijeru u Kanu na kojoj je ispraćen višeminutnim ovacijama publike, a maestralna izvedba hrvatskog glumca nije ostavila ravnodušne ni filmske profesionalce širom sveta koji ga upoređuju sa protagonistima fimova „Šaulov sin“ i „Krivica“.

Lučev igra Vladu, kamiondžiju u vreme NATO bombardovanja Srbije 1999. godine koji prevozi nepoznati teret sa Kosova u Beograd. Dok prolazi kroz razorenu zemlju, okružen posledicama rata, pokušavajući da pronađe put, Vlada ne zna i ne želi da sazna šta je to što prevozi, ali taj tovar vremenom postaje teret koji nosi u sebi.

Ova odlično režirana drama specifičnog vizuelnog stila je antiratni film koji otvara pitanje ne samo o odnosu prošlosti i sadašnjosti kroz kosovsku dramu iz devedestih godina prošlog veka, nego i o potrebi ljudi koji žive na Balkanu da povežu rasturen istorijski narativ kroz živote više generacija.

Pored Leona Lučeva za kojeg kritika kaže da je ovo njegova najbolja uloga do sada, što samo potvrđuje prestižno  priznanje u Sarajevu, glumačku ekipu čine: Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Ivan Lučev, Igor Benčina.

Teret“ je film o kome mnogo govore i komentarišu i oni koji ga nisu pogledali.

Publika u Srbiji imaće priliku da film pogleda na repertoarima bioskopa širom zemlje.