Srećko Horvat i Maja Pelević u Filozofskom teatru o savremenom svetu urušenih vrednosti i mogućoj apokalipsi 1Foto: Plakat/promo

Šta svet očekuje posle pandemije, u atmosferi nadolazeće društvene i ekonomske krize, rata u Ukrajini, u budućnosti veštačke inteligencije i neke moguće globalne katastrofe, i gde smo svi mi u svemu tome, samo su neke od tema o kojima će govoriti najznačajniji hrvatski i evropski filozof, i naša dramaturškinja i građanska aktivistkinja koja će biti moderator razgovora

Tradicionalni letnji program Bitef teatra, Kraj sezone, koji se na Skveru Mire Trailović i na sceni odvijao od 3. juna, završava se gostovanjem Srećka Horvata, jednog od najznačajnijih hrvatskih i evropskih filozofa.

Horvat će zajedno sa našom poznatom dramaturškinjom i građanskom aktivistkinjom Majom Pelević, koja će biti moderator razgovora sa njim, biti učesnik Filozofskog teatra, kojim će u ponedeljak, 27. juna u 20 časova, biti zatvoren program Kraj sezone.

Šta svet očekuje posle pandemije, u atmosferi nadolazeće društvene i ekonomske krize, rata u Ukrajini, u budućnosti veštačke inteligencije i neke moguće apokalipse, i gde smo svi mi u svemu tome, samo su neke od tema i pitanja o kojima će oni govoriti publici Filozofskog teatra.

Podsećanja radi, program Kraj sezone i Bitef zonu otvorila je izložba plakata u produkciji studenata Fakulteta dramskih umetnosti „Na mirnoj strani ulice“, nastale kao reakcija na zloupotrebu javnih prostora, koji u velikoj meri služe besplatnom reklamiranju govora mržnje podstaknutog ratovima devedesetih, ne samo u Srbiji, već i na širem području Balkana.

Svojim demokratičnim pozorišno performativnim susretima i kulturnim aktivizmom ovaj program Bitef teatra napravljen je s dobrom namerom, ka pomirenju zaoštrenih socijalnih i političkih sukoba, moralnom, ekološkom, rodnom i svakom drugom osvešćivanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari