Stanić: Izabran novi v.d. direktor Ateljea 212 dok pozorište nije radilo 1Foto: FoNet/ RTS

Glumac Tihomir Stanić izjavio je danas da je gradska vlast, „tokom leta, dok pozorište ne radi i bez znanja glumca“, izabrala novog v.d. direktora pozorišta Atelje 212 u Beogradu.

Prema nezvaničnim saznanjima televizije N1, za novog v.d. direktora izabran je državni sekretar u Ministarstvu kulture Novica Antić.

„Slučajno sam juče saznao da su u gradu doneli odluku da nekog čoveka dovedu na mesto v.d. direktora umesto našeg trenutnog v.d. direktora Branimira Brstine“, rekao je Stanić tokom gostovanja na toj televiziji.

On je dodao da mu se od jutra u glavi vrte stihovi iz pesme „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića – ne svetli ništa ni u kući, ne svetli ni na sokaku, neko s nekim o tvojoj sudbini razgovara u mraku.

„Umesto da raspišu konkurs, pa da se ljudi prijave i predstave svoj program, da razgovaraju sa ansamblom… Tek tako je doveden. Potpuno je nevažno ko je, ali to tako iza ledja, preko leta“, objasnio je on.

Stanić je dodao da se ne zna zašto je tako uradjeno i čije su to ambicije i istakao da ne može sve biti dozvoljeno u ime politike i da zato ta situacija, koja je ista u celom društvu, ne može izaći na dobro.

„Neko je doveo nekoga iz svog interesa, to nije dobro. Ova vlast pravi postupke koj će dovesti do toga da odu što pre… Mislim da je stvarno dosta. Evo u tom našem pozorištu, to neće proći, to neće moći. Ne mogu odbornici grada odlučivati o Ateljeu 212“, rekao je on.

On je kazao da kao što izbore treba bojkotovati, tako će on bojkotovati izbor novog v.d. direktora pozorišta.

„Neću da odam sada svoje metode borbe. Pobuniću se, ne protiv tog čoveka, nego protiv tog principa u slučaju direktora u Ateljeu“, objasnio je Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari