Stigla je nova Netfliksova mini-serija o stvarnom hororu koji je preživljavala jedna porodica 1foto: Netflix promo

Rajan Marfi, poznati autor mnogih gledanih serija, kao i trenutno velikog hita „Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story“ spremio nam je novu true crime mini-seriju po istinitom događaju.

Marfijeve prethodne serije „American Horror Story“, „American Horror Stories“, „Scream Queens“, „American Crime Story“ smo gledali i plašili se, a na isti teren sada donosi mini-seriju „The Watcher“, napetu priču o bračnom paru koji kupuju kuću iz snova na broju 657 u  jednoj ulici u Nju Džerziju, da bi nakon toga postali meta nepoznate osobe koja opsesivno nadzire njihov dom.

Bračni par Brenkok u ovoj mini-seriji tumače Naomi Vots i Bobi Kanavale. „The Watcher“ je inspirisana stvarnim događajima koji su se dogodili porodici Brodus, koja je od 2014. godine bila izložena psihičkom zlostavljanju nizom uznemirujućih pisama.

https://www.youtube.com/watch?v=5HDkw100sXQ

O slučaju ove porodice se svojevremeno dosta pisalo u stranim medijima. Porodicu Brodus je maltertirao nepozanti posmatrač koji im je slao poruke, a u svakoj sledećoj je otkrivao sve više stvari koje je znao o njima. Oni su zvali policiju, koja im na kraju nije mnogo pomogla, a angažovali su i privatnog detektiva, koji je ispitivao niz osumnjičenih, ali bez nekog pravog rezultata. Na kraju je porodica želela da se preseli i proda kuću, ali niko nije hteo da je kupi. Agencija za nekretnine se dosetila da bi mogli da sruše kuću i naprave dve, ali komšije to nisu dozvolile.

Ipak, sama serija „The Watcher“ je samo pozajmila ovaj zaplet, a sigurno će, poznavajući Marfija, okrenuti se ka još većem hororu, sa mnogim drugim jezivim likovima. Ostale uloge u seriji tumače Dženifer Kulidž, Mia Farou, Džo Mantonelo i Margo Martindejl, a na Netfliksu je cela sezona dostupna od danas, 13. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari