Studio Gibli će objaviti finalni Mijazakijev film bez trejlera i marketinške promocije 1Foto: Maria Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia

Narednog meseca će Hajao Mijazaki po poslednji put biti reditelj jednog filma, ali ono što je ovde zanimljivo je da je Studio Gibli najavio da neće biti trejlera niti promocije filma.

Producent filma Tošio Suzuki dao je intervju za magazin Bungei Shunju, a što je preveo Hollywood Reporter, gde je najavio da će ostvarenje How Do You Live? Pred gledaoce doći bez trejlera, oglasa, ili bilo kakvih reklama.

On je objasnio: „Mislim da, duboko dole, oni koji idu u bioskope zapravo potajno i žele“.

Ovaj film biće objavljen u Japanu 14. jula, ali o njemu nema puno informacija, osim postera iz decembra i starih detalja koje je sam Mijazaki objavio još u jednom intervjuu iz 2017. godine.

https://twitter.com/JP_GHIBLI/status/1602558942231396353

On je tada rekao da je film inspirisan istoimenim romanom Genzabura Jošina iz 1937. godine, ali da nije njegova direktna adaptacija.

Mijazaki na filmu navodno radi još od 2016, kada se vratio iz samoproglašene penzije, a u međuvremenu je završio i kratak film Boro the Caterpillar za Muzej studija Gilbli.

On je 2003. nagrađen Oskarom za film Spirited Away, a bio je nominovan i za Howl’s Moving Castle 2006. i The Wind Rises 2014. godine. Dobio je počasnog Oskara 2015. godine.

Suzuki je rekao da studio ovim nereklamiranjem zapravo reaguje na ono što je previše marketinških materijala iz holivudskih studija i kritikovao neimenovani skorašnji film koji je imao tri trejlera.

„Ako gledate sve trejlere, znaćete šta će sve da se desi u filmu. Šta gledaoci misle o tome? Sigurno ima ljudi koji, nakon što pogledaju sve trejlere, zapravo ne žele da odu u bioskop da pogledaju film. Ja sam želeo da uradim suprotno od toga.“

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari