Subotica: Izložba „Iskorišćeno-Used“ u subotu u Dvorišnoj galeriji 1Foto: UG "Klara i Rosa"

Izložba pod nazivom „Iskorišćeno-Used“ umetnika Miroslava Lazendića biće otvorena u subotu, 22. januara, u Dvorišnoj galeriji u 16 časova.

Uz prisustvo autora, izložbu će otvoriti Jelena Grujičić, koordinatorka vizuelne umetnosti Centra za savremenu kulturu i umetnost Subotice.

Ova izložba predstavlja uvod za Lazendićevu samostalnu izložbu „Sve što treba da uradimo je da ga sastavimo, rastavimo i ponovo sastavimo #2“, koja će se održati krajem marta u Otvorenom ateljeu F.

„Najkraće rečeno, pravim puno smeća dok pokušavam nešto da napravim, ali ovde, sada to smeće, nusprodukti, testovi, viškovi, probe, prskanja i mnoge druge slučajnosti, uz minimalne intervencije počinju da liče na nešto. Nema nikakve dublje priče i slično, haos radi svoje“, kazao je Lazendić o svom procesu rada.

Miroslav Lazendić je rođen 1980. godine u Novom Sadu. Od malih nogu je veliki ljubitelj 2D nepokretnog vizuelnog izraza u svim oblicima. Sa manje ili više uspeha se okušao u stripu, ilustraciji, grafičkom dizajnu, strit artu, tetovaži i sito štampi, da bi se na kraju pronašao u kombinaciji svega toga. Leta 2020. godine sa prijateljima je osnovao Otvoreni atelje F, gde se trude da šire nezavisnu likovnu kulturu.

Izložbu realizuju Udruženje građana „Klara i Rosa“ i Centar za savremenu kulturu i umetnost Subotice u okviru projekta „Centar za savremenu kulturu i umetnost kao pokretač društvene promene“.

Projekat su podržali Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Fondacija Jelena Šantić, Grupa 484 i Evropska unija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari