„Super klinci“ na Borskom jezeru 1Foto: G.Zončev Vasilić/SZC

Započet u Los Anđelosu, nastavljen u Srbiji. Naučno – fantastični i avanturistički film za decu Super klinci paralelno se radi u engleskoj i srpskoj verziji, a Borsko jezero kao filmsku lokaciju izabrao je scenarista i reditelj filma Es Šrider.

Objašnjava da je odluku  da deo filma snimi u okolini Bora doneo jer je čuo da istočna Srbija ima veze sa vanzemaljcima i magijom, što se uklapa u priču koju je napisao. Obični klinci, inače potomci porodica koje su se iz Srbije odselile u Los Anđeles, na putovanju u Srbiji i susretu s vanzemaljcem, dobijaju super moći i postaju super klinci.

Koriste ih u dobre svrhe i super moći im pomažu  da se izvuku iz svih nedaća na koje  nailaze tokom svog putovanja kroz Srbiju, gde ih sve vreme prate loši momci. Lokacije na kojima su snimani Super klinci su Beograd, Petrovaradinska tvrđava, Kosmaj, Đavolja varoš, Feliks Romulijana, a filmska ekipa koja je ovih avgustovskih dana na Borskom jezeru, snimala je pojedine scene u hotelu „Jezero“  (domaćin filmskoj ekipi bila je kompanija Serbia Zijin Copper), kao i u prostorijama Udruženja likovnih umetnika u Boru i u Dolini mira kod skulptora Milorada Antića. 

-Projekat je interesantan jer se radi na dva jezika. Na jednom setu imamo dva seta glumaca. Postavimo scenografiju za jednu scenu, pa prvo snimaju srpska deca, koja posle idu na pripreme za sledeću scenu, a na istu onda dođu engleska deca. Snima se na osnovu dva istovetna scenarija. To je taj biznis pristup celoj priči – otkriva Šrider u razgovoru sa novinarima. 

Ulogu super klinke u britanskoj verziji filma tumači dvanaestogodišnja Sofi Stjuarts, a u verziji na srpskom super devojčicu igra Mila Guranov, kojoj je ovo prvo filmsko iskustvo. U Super klincima pojavljuju se  i srpski glumci Boris Milivojević, koji tumači ulogu glavnog negativca, kao i Nebojša Milovanović i Ivan Tomašević. Kako saznajemo, srpska verzija Super klinaca  treba da bude završena do februara iduće godine, a  bioskopska premijera bude  do Uskrsa. 

– Takav je plan i nadam se da ga epidemiološka situacija neće pokvaritikaže scenarista i reditelj Es Šrider, inače Indus sa britanskim pasošem,  koji živi u Srbiji duže od decenije, pa ne čudi što je Srbiju izabrao kao filmsku lokaciju. Borsko jezero mu se posebno dopalo.

-Ovaj kraj je slika i prilika srpskog mentaliteta. Ljudi su ljubazni, druželjubivi i veoma predusretljivi. A, tek priroda! Ona je fantastična, predeli su kao iz bajke i Borsko jezero je jedno od najlepših i najčistijih u Srbiji. Voleo bih da ovde snimim i neki horor film, sa piranama ili nekim drugim nemanima u vodi – kaže Šrider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari